Intresse ifrån utlandet för Sebastián Villa

Bocas vindsnabbe anfallare har lockat till sig intresse ifrån utlandet och frågan är om spelaren blir kvar i storklubben.

Sebastián Villa har varit i händelsernas centrum under Corona-pandemin. Först hamnade han i blåsväder efter att hans f.d. flickvän anmält honom för misshandel och senare rapporterades det dessutom att han blivit smittad av Corona.

Med allt detta i bagaget har det ändå dykt upp intressenter kring Villas namnteckning och då uteslutande ifrån utlandet. Det är dels Jorge Sampaolis Atlético Mineiro samt Guillermo Barros Schelottos LA Galaxy som visat intresse för anfallaren.

Villas utköpsklausul ligger på smått galna 40,000,000 dollar, och det kommer givetvis ingen klubb att kunna möta i dagsläget. Istället har t.ex. Mineiro lagt fram ett låneerbjudande för anfallaren som Boca ska ha avslagit. Det är inte särskilt längesedan som Jorge Bermudez, i Bocas styrelse, uttalade sig kring Villas framtid och betonade att spelaren inte ska någonstans.

Det ska dessutom sägas att Villa var en viktig del av Russos lagbygge som vann ligan tidigare i våras. Dock skulle jag inte bli jätteförvånad om colombianen ändå lämnar. Turbulensen som varit kring honom har fått storklubben att tveka på anfallare, och även om man utåt sett håller god min, finns ändå en gryende frustration därunder.

Vad det gäller LA Galaxys intresse har klubbarna haft några inledande samtal som, enligt rykten, inte varit särskilt lyckosamma. Framtiden får utvisa var Villas fotbollskarriär tar vägen. Stannar han i Boca?