Vad händer med Newell’s mittbackar?

Framtiden för såväl Santiago Gentiletti som Cristian Lema är osäkra och deras respektive framtider i Newell’s är långtifrån självklara. Vad händer egentligen med Newell’s mittbackar?

Santiago Gentiletti har visserligen kontrakt under ytterligare ett år, men den 35-årige försvararen har hört talas om intresset som finns för honom utomlands och därmed börjat fundera på om han ska ge sig i kast med ett sista äventyr i karriären. Ifrån Newell’s sida vill man givetvis ha kvar sin mittback, men vet samtidigt att man inte kan konkurrera med pengarna som finns i större ligor.

Situationen kring Cristian Lema är än mer osäker än Gentilettis. Lemas lånekontrakt ifrån Benfica har gått ut och spelaren ska därmed återvända till Portugal. Newell’s har gjort ett nytt anbud till den portugisiska klubben om ytterligare ett lån, men inställningen, ifrån andra sidan Atlanten, har hittills varit att man gärna säljer mittbacken och inte lånar ut.

Nu har Benfica bytt tränare och tagit in ett gammalt bekant ansikte i Jorge Jesus, som tränat laget tidigare, och som närmast kommer ifrån dom regerande Libertadores-mästarna Flamengo. Hur Jesus ser på sin nya trupp och vilka spelare han vill ha kvar, får framtiden utvisa och fram tills dess är situationen kring Lema ganska låst.

Inställningen ifrån Newell’s är att man vill behålla båda sina mittbackar ifrån fjolåret, men i skrivande stund hänger det inte enbart på vad dom vill. Om någon – eller båda försvinner kommer man behöva förstärka upp försvaret ytterligare. Detta trots att man nyligen plockade in Manuel Guanini ifrån Gimnasia.