Mauro Zárate: ”Förhoppningsvis avslutar jag karriären i Boca”

Mauro Zárate har förlängt kontraktet med Boca Juniors och nu hoppas anfallaren att han ska få avsluta karriären i storklubben.

”Man vet aldrig vad som händer, men förhoppningsvis kan jag avsluta karriären här i Boca” säger Zárate i en intervju med TyC Sports.

Den 33-årige anfallaren valde i dagarna att krita på ett nytt kontrakt med Boca Juniors och berättade under måndagen om varför han gjorde det.

”Man vet aldrig, men förhoppningsvis avslutar jag min karriär i Boca. Jag måste känna mig tillfreds och hålla en bra nivå samtidigt som ledningen ska vara nöjda med mig. Detta är den största utmaningen i min karriär. Men som tur är behöver jag inte fortsätta spela fotboll för att tjäna mer pengar. Den svåraste utmaningen är att vara här, vinna och uppfylla målet att vinna Copa Libertadores”.

Zárate har dragits med några jobbiga skavanker under det senaste året och hoppas nå upp till sin gamla nivå igen.

”Jag skulle vilja hålla en högre nivå än vad jag gjort på sistone. Jag vet vad jag kan prestera. Jag har visat det under perioder för publiken, men det känns ändå som att det inte har varit tillräckligt ofta. Det känns som att jag står i skuld till supportrarna. Men detta gör mig inte mer nervös än tidigare, tvärtom är det bara jag själv som sätter pressen på mig”.

Idag släppte Conmebol spelschemat till avslutningen av gruppspelet i Libertadores. Bocas första match efter uppehållet är den 17 september borta mot paraguayanska Libertad. Zárate har målsättningarna klar för turneringen.

”Supportarna till Boca vet att vi alltid är med i Libertadores. Nu gäller det bara att lyckas med den sista lilla detaljen för att nå pokalen som vi alla vill vinna. Vi måste fortsätta på samma sätt och rätta till dom små sakerna som gått fel. Det finns inga andra hemligheter att göra det på. Många duktiga spelare har lämnat klubben dom senaste åren, men jag tycker att vi har fått in bra ersättare. Detta lag är minst lika bra som det vi hade under Guillermo (Barros Schelotto). Låt oss hoppas att det är vår tur i år”.