Varför går inte fler efter Tenaglia?

Det ryktas konstant om att Rivers högerback, Gonzalo Montiel, är aktuell för klubbar i Europa. Min fråga blir dock; varför går inte fler efter Talleres Nahuel Tenaglia?

Gonzalo Montiel har länge varit ett hett villebråd på transfermarknaden och Rivers högerback ses som landslagets näste, självklara, val på den positionen. Montiel har utan tvekan varit en av seriens bästa högerbackar under flera säsonger i Sydamerika och vunnit det mesta som går att vinna med River. Därmed är inte intresset som uppkommit internationellt särskilt förvånande.

Men med allt detta sagt är det ändå anmärkningsvärt att fler lag inte gått efter Talleres högerback Nahuel Tenaglia. Den unge talangen har varit en av Córdobaklubbens absolut bästa spelare dom senaste säsongerna och jag skulle vilja säga att han är på, om inte exakt lika hög nivå som Montiel, så hyfsat nära – dessutom avsevärt billigare.

Övergångsummorna som nämnts kring Montiell ligger mellan 8 – och 10,000,000 euro. Förmodligen borde Tenaglia kunna plockas upp för halva detta priset. Den hetaste intressenten kring Rivers högerback är West Ham som siktar på att stärka upp sitt lag inför den kommande säsongen. Mest troligt håller Londonklubben sig också kvar i Premier League, efter att ha besegrat Watford med 3-1 för några dagar sedan, och därför ökar möjligheterna för att kunna möta Rivers prislapp.

Anledningen till att intresset kring Montiel är större än Tenaglia beror såklart på många faktorer. Dels har Montiel spelat på högsta nivå i Sydamerika – med kontinuerligt spel i Libertadores – samtidigt som han också har debuterat i landslaget. Tengalia och Talleres har mest spelat i ligan och då faller man lätt ur ramen.

Slutligen spelar det givetvis också stor roll att Montiel är ordinarie i en av Sydamerikas största klubbar. Intresset är alltid, generellt sett, större för Bocas och Rivers spelare än andra lag i denna liga. Ibland känns det nästan som att majoriteten av fotbollsentusiasterna i Europa inte kan nämna fler lag än dessa ifrån Argentina.

Summan av kardemumman är att jag förstår intresset som finns för Montiel, då han är en otroligt spännande högerback, men jag tycker det är anmärkningsvärt att fler klubbar inte visat intresse för Tenaglia. Dom som kniper honom för 5,000,000 euro – eller t.o.m. billigare – gör ett ordentligt kap. Undra bara om någon inser detta?