Tenaglia om fortsättningen i Talleres: ”Jag trivs väldigt bra här”

Nahuel Tenaglia är tillbaks i Córdoba efter att ha spenderat majoriteten av Corona-uppehållet i sin hemstad Saladillo. Nu ska han genomföra den obligatoriska karatänen på 14 dagar innan träningen, återigen, kan börja.

Tenaglia har kunnat hålla igång på egen hand under uppehållet, samtidigt som han tränat med laget via zoom. Bland annat har han spelat fotboll vissa dagar ihop med en ungdomsspelare ifrån River Plate.

”I Saladillo är dom i fas 5 vilket gör att man är tillåten att idka fysiska aktiviteter. Jag känner mig väldigt bra. Jag gick in för att inte slappna av för mycket, utan hålla mig i form. Vissa dagar gjorde man mer än andra dagar, men det har känts bra och jag känner mig i form för att börja träna med laget. Jag har förberett mig för detta. Vi vet att när väl lagträningen börjar har vi bara en månads förberedelser innan matcherna börjar, därför krävs det att man håller sig i form”.

Under upphållet har Talleres bl.a. tappat Facundo Medina och Andrés Cubas till Europa. Tenaglia gläds med sina båda lagkamrater och att dom nu får chansen i en större liga.

”Jag blev glad för deras skull. Det är ett stort steg för dom båda i deras karriärer. Andrés känner jag väl sedan många år då vi spelade tillsammans i Bocas ungdomslag och ‘Facu’ som skaffat sig mycket erfarenhet trots sin unga ålder. Detta är något som kommer göra saker och ting enklare för honom i Frankrike. Han gav mig många råd under såväl träningar som matcher”.

I skrivande stund äger Talleres 60% av Tenaglia. Resterande 40% är uppdelade mellan högerbackens tidigare klubb Atlanta och hans agent. Enligt rykten vill Talleres köpa dom sista 40% för att tjäna maximalt, den dagen klubben säljer Tenaglia till Europa.

”Talleres får gärna köpa dom sista procenten. Jag är väldigt lycklig i Talleres, trivs bra här och har kontrakt till 2022. Min agent har sagt att det finns ett par alternativ i Europa och det tar jag som någonting att bli än mer motiverad över. Kommer något som är bra för både mig och klubben så absolut. Men saken är att jag trivs bra här och vill gärna spela i Copa Sudamericana under nästkommande säsong. Lyckligtvis har jag redan hunnit med att spela i Libertadores i denna tröja”.