Martínez Quarta om Inters intresse: ”En stolthet”

Lucas Martínez Quarta är en av dom mest spännande mittbackarna i hela Sydamerika och har under dom senaste säsongerna slagit igenom ordentligt i River Plate. Nu har hans prestationer lockat till sig ett intresse ifrån Italien.

Det är vicepresidenten i Inter, Javier Zanetti, som uttryckt att Martínez Quarta är en av dom mest spännande försvararna i Argentina och att Inter följer spelarens utveckling. Uttalandet har nått Argentina och mittbacken i fråga som säger att han fylls med stolthet över Inter-ikonens lovord.

”Zanettis beröm och lovord har varit en stor stolthet för mig. Det har fått mig att inse att jag är inne på rätt väg. Att jag arbetar på bästa möjliga sätt. Det är en stolthet att en stor spelare som han (Zanetti) har ögonen på mig”.

Martínez Quarta har kontrakt med River till nästa sommar och klubben jobbar på en förlängning för att undvika att spelaren kan lämna gratis. Men en förlängning är definitivt ingen garanti för att spelaren stannar – tvärtom. Detta eftersom den argentinska storklubben behöver sälja i sommar för att klara den prekära ekonomiska situation man just nu befinner sig i. Dock känns utköpsklausulen på 22,000,000 euro en aningen hög för någon klubb att möta i dagsläget och därför får man, förmodligen, försöka förhandla ner priset.

”Jag förstår såklart att situationen är väldigt komplex med tanke på Coronaviruset. Detta var inget jag kunde föreställa mig skulle hända”.

Hittills har inget bud på Martínez Quarta inkommit, men transfersommaren är ung och mest troligt kommer något att ramla in vad det lider. Mittbacken själv har sina mål klara sedan tidigare.

”Mina mål med fotbollen har alltid varit att vinna mycket med River, spela i landslaget och sen spela i Europa”.

Två av tre är avbockade, blir den tredje också det innan sommaren är över?