Han är Racings senaste värvning

Trots att klubben själva inte har bekräftat det officiellt tyder allt på att Mateo García blir storklubbens första värvning denna sommar.

Den 23-årige yttermittfältaren Mateo García har tillbringat den senaste tiden i serbiska Röda Stjärnan, där han också blev mästare 2019. Sedan han lämnade Instituto 2016 har han tillhört flera europeiska klubbar. Sejouren i grekiska Aris Thessaloniki var den mest framgångsrika, sett till antalet gjorda mål.

Nu tyder allt på att yttermittfältaren vänder hem till Argentina igen för att denna gång spela i Racing Club. Den argentinske klubben kommer betala omkring 2,500,000 euro och övergången sägs bli officiell vilken dag som helst.

Mateo García är en teknisk och snabb yttermittfältare som påminner en del om Benjamín Garré – en spelare som Racing värvade hem ifrån Manchester City i vintras.