Har Boca hittat sin nye mittback?

Ända sedan Boca tappade Junior Alonso, tidigare i våras, har ambitionen ifrån klubbledningen varit att hitta en fullgod ersättare. Nu verkar man, av allt att döma, ha siktet inställt på den colombianske mittbacken William Tesillo.

Bocas mittbacksuppsättning tunnades ut efter att Juniors Alonso valde att lämna klubben tidigare i våras. Sedan dess har man därför intensifierat letandet eftet en ny mittback och kanske har man nu hittat sin ersättare.

Det är den 30-årige colombianen, William Tesillo, som sägs finnas på storklubbens radar. Mittbacken tillhör den mexikanska klubben Club León och har representerat Colombia vid tolv tillfällen. Tesillo, som först och främst är mittback, kan även spela på vänsterbacksplatsen.

Spelarens tränare, Ignacio Ambríz, säger att han ännu inte pratat med mittbacken, om en eventuell flytt till Boca, men menar samtidigt att han inte kommer stå i vägen om detta är vad mittbacken vill.

”Jag har ännu inte pratat med Tesillo om en eventuell flytt till Boca, men det kommer jag garanterat att göra för att se vad han själv vill och önskar. Jag kan bara säga att Boca har siktat in sig på en väldigt bra spelare. Det mest intressanta är vad Tesillo själv vill, jag tänker inte stå i vägen för hans utveckling”.

Ambríz fortsätter med att ösa lovord över sin försvarare och menar att Tesillo skulle vara ett perfekt nyförvärv för Boca.

”Förutom att vara en mittback kan Tesillo även spela på vänsterkanten, vilket är väldigt angenämt för tränaren. Han är dessutom väldigt bra med bollen och slår fina krossbollar på 40 meter”.

Enligt uppgifter ska Boca ha lagt ett första bud som León har avslagit. Detta då budet ska ha legat en bra bit under den mexikanska klubbens begärda pris på 6,000,000 dollar. Tesillo själv ska vara väldigt intresserad av en flytt till Boca och sägs vara smickrad över att storklubben visat intresse för honom.

Det finns en liten möjlighet att Iván Marcone går i motsatt riktning som en del i affären. Dock verkar inte tränare Ambríz särskilt sugen på en sådan överenskommelse. Han menar att Marcone visserligen är en väldigt bra spelare, men att klubben redan har bra täckning på den positionen.

Förmodligen får Boca istället lösa affären, uteslutande, med pengar. Spelaren vill till storklubben och möjligheterna ser generellt sett ljusa ut. Blir Tesillo Bocas nye mittback?