Daniel Bertoni: ”Hade jag varit Romero hade jag gått till River”

Krisen i Independiente fördjupas och konflikterna blir allt fler. Nu har den förre världsmästaren, och ikonen i klubben, Daniel Bertoni uttalat sig om situationen.

”Hade jag varit Romero, då hade jag gått till River” säger Bertoni.

Sprickorna mellan Independiente och flertalet av spelarna sägs var djupgående. Så pass djupa att dom inte går att reparera. I veckan kom uppgifter om att klubben ville gör sig av med tre tunga pjäser i Silvio Romero, Juan Sánchez Miño och Martín Campaña. Den förstnämnde, och tillika lagkaptenen, uttalade sig själv kritiskt mot klubbledningen, men fastslog samtidigt att han gärna stannade. Nu backar Bertoni spelarna och ställer sig kritisk till ledningen i storklubben.

”Att det blivit som det blivit är uteslutande klubbledningens fel. Dom har misslyckat såväl fotbollsmässigt som ekonomiskt”.

Daniel Bertoni blev världsmästare med Argentina 1978 och tillbringade många år i den röda storklubben ifrån Avellaneda. Han menar att han har full förståelse för Romero om han går till River Plate.

Bertoni i Independientes tröja.

”Hade jag varit Romero hade jag utan tvekan gått till River. Dom har velat köpa honom under en längre tid och i Independiente finns ingen säkerhet för spelaren längre. Dom har inte hållit en enda överenskommelse som dom haft sinsemellan”.

Senast igår kom dessutom ett rykte som sa att Jorge Burruchaga skulle lämna sin post som klubbens sportchef – något han själv senare dock dementerade.

”Jag har full förståelse för Burruchaga om han också vill lämna. Dom (ledningen) har gjort värvningar utan hans vetskap, han har ingen makt att ta några beslut. Jag lider även med tränaren, Pusineri, som väntat länge på möjligheten att träna Independiente och nu får se sitt lag falla ihop. Det är inte enkelt för honom heller”.