Adolfo Gaich till CSKA Moskva känns mer och mer troligt

Turerna har varit många, men nu känns en övergång till CSKA Moskva mer och mer troligt för San Lorenzos talangfulle anfallare. Gaich själv ställer sig också positiv kring en potentiell flytt till Ryssland. 

”Jag ser det hela med optimistiska ögon” säger anfallen till TyC Sports.

Det har funnits vissa meningsskiljaktigheter mellan spelaren och den ryska klubben, vad det gäller det personliga kontraktet, men nu ska även dessa vara nära att lösas. Anfallaren själv är inställd på en flytt och har redan börjat läsa på om staden och klubben han kommer till.

”Jag har kollat – och läst lite om staden, den verkar väldigt fin, samma sak vad det gäller klubben. Jag har också varit i kontakt med folk inom CSKA som berättat lite om hur det är att leva – och bo i Ryssland”.

Gaich menar att en flytt till Ryssland är ett bra första steg i Europa för argentinaren.

”Det är sant att språket och klimatet är annorlunda än här, men jag ser på det hela med optimistiska ögon. Klubben som visat intresse för mig tillhör en av dom största i landet och deltar dessutom i Champions League. Jag har väldigt mycket motivation till att gå dit, få speltid, få känna på europeisk fotboll, innan jag tar nästa steg till en av dom största ligorna”.

Han fortsätter…

”Det är en fantastisk möjlighet att flytta. Det är sant att jag inte spelat sedan mars, pga. Coronauppehållet, och jag har också haft tankar om att inte hoppa på vad som helst. Samtidigt måste man våga och ta utnyttja chansen när den väl dyker upp”. 

Anfallaren är också medveten om att en flytt utomlands kan såväl öka – som minska hans chanser till att få spela i landslaget. Själv tror Gaich att möjligheterna är domsamma som innan. 

”Att gå till en liga som den ryska, och göra bra ifrån sig, tror jag kommer generera samma genomslag – och möjlighet att spela i landslaget”.

Gaich verkar inställd på spel i Ryssland och San Lorenzo likaså. Nu väntar alla bara på att affären ska bli officiell och sedan kan anfallaren börja sitt Europaäventyr.