Tappar Maradona sin nummer 10?

Legendaren vill förlänga med Matías García, men spelaren själv är mer sugen på ett utlandsäventyr. Tappar Maradona sin nummer 10?

Det är bråda dagar för dom flesta klubbarna i Argentina och Gimnasia är givetvis inget undantag. Trupperna ska lappas ihop, kontrakt med diverse spelare ska förlängas och man ska väga det positiva med att få in pengar för en försäljning med det eventuella, sportsliga, bortfallet. 

Maradona har varit tydlig med, sedan han förnyade kontraktet i juni, att han vill ha en trupp som kan slåss om Copa-platserna. Men den ekonomiska situationen i Gimnasia är ansträngd och flertalet spelare börjar därför bli sugna på att försöka tjäna större pengar någon annanstans – mittfältaren Matías García tillhör en av dessa.

Spelaren i fråga har visserligen kontrakt till slutet av nästa år, men har dom senaste dagarna hört talas om ett intresse ifrån det ecuadorianska succélaget Independiente del Valle – som f.ö. vann Copa Sudamericana ifjol – och ska vara sugen på utmaningen. Klubben ska också ha lagt ett bud på García, som Gimnasia avslagit, men med tanke på att mittfältaren har en relativt låg utköpsklausul i kontraktet (600,000 dollar), finns ändå risken att han lämnar. 

García själv vill gärna ta tillfället i akt att lämna nu när han känner sig i bra form och börjar komma upp i den åldern där chanserna att tjäna lite mer pengar, än vad han gör i Argentina, inte kommer vara särskilt många. Maradona är väldigt angelägen om att behålla sin mittfältsstjärna, men skulle Independiente del Valle utnyttja utköpsklausulen är det inte mycket Gimnasia kan göra åt saken. 

Dom nästkommande veckorna kommer bli avgörande för Garcías framtid. Tappar Maradona sin nummer 10?