Silvio Romero kritisk till Independiente: ”Det är dom som inte vill ha oss kvar”

Relationen mellan Independiente och flera av spelarna i truppen har varit ansträngd under en längre tid till följd av uteblivna löner. Anfallaren Silvio Romero ställer sig väldigt kritisk till ledningen i storklubben.

”Det är dom som inte vill ha kvar oss, inte tvärtom” säger anfallaren till TyC Sports. 

Under tisdagen sipprade rykten ut om att klubbledningen i Independiente siktar på att göra sig av med tre bärande spelare av seniortruppen i Martín Campaña, Juan Sánchez Miño och Silvio Romero. Detta eftersom samtliga sitter på saftiga löner som klubben inte längre har råd att betala. Faktum är att Independiente har haft svårt att betala någons lön det senaste halvåret, vilket lett till konflikter mellan spelarna och klubbledningen. 

Tidigare uttalanden ifrån klubbledningen har indikerat på att det skulle vara spelarna själva som ville ämna och inte tvärtom. Dessutom har man pekat ut Silvio Romero som en av dom mest drivande pjäserna bakom kravbrevet som vissa av spelarna lämnade in till klubben, tidigare i våras, med krav på att lönerna skulle betalas ut, annars skulle spelarna lämna gratis.

Juan Sánchez Miño lär lämna under sommaren.

”Det är klubben som vill göra sig av med oss, inte tvärtom. Sedan jag kom hit har dom inte uppfyllt någonting av det som vi avtalat”.

Själv hade Romero gärna fortsatt i klubben som han haft stora framgångar med och som han just nu är lagkapten för.

”Jag vet inte var någonstans jag skulle ha det bättre. Jag är kapten, lagets bäste målskytt och omtyckt av supportrarna”.

Men som det verkar kommer klubben jobba stenhårt för att bli av med anfallaren och flera av hans lagkamrater. När det gäller Martín Campaña är viljan om att gå skilda vägar ömsesidig då målvakten gärna lämnar för ett mer lukrativt kontrakt i utlandet. Även Sánchez Miño sägs ha tröttnat på situationen i klubben och, även om inget konkret har kommit upp, lär även han lämna under sommaren. 

När man hör Silvio Romero prata om situationen med klubbledningen har man svårt att se honom fortsätta i klubben. Själv medger han också att relationen är ansträngd. 

”När allt detta startade, med kravbrevet till ledningen, var jag väldigt tydlig till Yoyo Maldonado (sekreterare i styrelsen) att jag inte ville lämna. Parodiskt nog lyckades dom inte fullfölja avtalet vi kommit överens om, jag kunde lämnat men valde ändå att stanna. Vi förhandlade fram ett nytt avtal igen och när det gäller siffrorna som nämnts i det avtalet, jag vill inte gå in på dom, kan jag bara säga att dom är falska”. 

Det har ryktats om att det funnits ett intresse ifrån River Plate om att värva in Romero som en potentiell ersättare till Borré. Marcelo Gallardo ska ha haft ett gott öga till anfallaren sedan en tid tillbaks, och spontant känns Romero som ett typexempel på en ”Gallardo-värvning”. Frågan är om anfallaren själv skulle vara sugen på en sådan flytt nu när han ändå inte är önskvärd i Independiente.