Presidenten i Vélez bekräftar vad klubben siktar på härnäst: ”Vi behöver en central anfallare”

Vélez Sarsfields president, Sergio Rapisarda, berättade under dagen om övergången med Centurión, Gagos framtid och vad klubben siktar på att värva härnäst.

Under gårdagen bekräftade Vélez Sarsfield att man köper loss yttermittfältaren Ricardo Centurión ifrån Racing Club. Klubben köper 40% av spelaren och samtidigt diskuteras det att högerbacken, Tomás Guidara, kommer gå i motsatt riktning.

Vid sidan om denna affären har många undrat vad som händer med Fernando Gago. Mittfältaren har varit enormt skadeförföljd och det har ryktats om att 34-åringen kan tänka sig att avsluta karriären. Kontraktet med Vélez har gått ut, men klubben hoppas ändå på att Gago ska vilja fortsätta, åtminstone, i ett halvår till.

Fortsätter Gago?

”Vi pratar varje vecka med Gago och samtalen rör sig framåt. Han har sagt att Vélez är klubben han kommer fortsätta i, om han fortsätter, efter skadan”.

Utöver detta berättade också Rapisarda vad klubben letar efter framöver på transfermarknaden.

”Jag ska sätta mig ner och prata med Mauricio (Pellegrino) och se vad han vill ha in till laget. Vad som dock står klart är att vi behöver en central anfallare. Vi får dock ha i åtanke det finansiella”.

Vélez har tappat Maxi Romero, som återvänt till PSV Eindhoven, men samtidigt fått tillbaks Rodrigo Salinas, som varit utlånad till Newell’s. Mycket tyder dock på att Salinas kommer lämna då Vélez letar efter en bättre anfallare än honom. Vem återstår att se.