Papu Gómez blomstrar i Serie A

Igår nådde Alejandro Gómez en fin milstolpe i karriären när han gjorde sin 300:e match i Serie A. Överlag har dom senaste säsongerna varit riktigt fina för den förre Arsenal Sarandí- och San Lorenzo-spelaren i Italien.

Papu Gómez 300 matcher i den italienska högstadivisionen är utspridda på två klubbar. Hans nuvarande klubb Atalanta, men även i Catania – som var hans allra första förening utanför Argentinas gränser.

Den offensive mittfältaren har tillhört Bergamoklubben sedan 2014 och blivit lite av en ikon i klubben – numera är han dessutom lagkapten. Gómez har blivit väldigt viktig för Atalantas offensiva spel och har varit en stor del i att klubben nu är framme vid en kvartsfinal i Champions League och ligger trea i Serie A.

Denna säsong har Papu Gómez gjort sex mål och hela sexton assist för Atalanta. Just antalet assist är ett nytt rekord för Serie A och vittnar lite om argentinarens inflytande på lagets framgångar den senaste tiden. Nu höjs rösterna hemma i Argentina om att Papu borde bli uttagen i landslaget igen när det är dags för Scaloni att presentera sin nästa trupp.

På äldre dar har Papu Gómez utvecklats till en av Serie A:s bästa speldirigenter. Oavsett om Scaloni plockar ut honom i landslaget eller inte, är det ingen tvivel om att Gómez blomstrar i Italien just nu.