Franco Di Santo klar för San Lorenzo: ”Jag är glad över att komma till en storklubb”

Under eftermiddagen presenterade San Lorenzo sitt första nyförvärv för sommaren i anfallaren Franco Di Santo.

Det har ryktats om honom ett tag och idag blev det officiellt ifrån klubbens sida. Den 31-årige anfallaren Franco Di Santo är klar för San Lorenzo. Spelaren, som aldrig tidigare spelat seniorfotboll i Argentina, uttryckte sin glädje till klubbens hemsida över att affären nu är i hamn.

”Jag är glad över att komma till en storklubb i Argentina, detta är första gången som jag kommer att spela i denna liga och det är en njutning. Jag känner mig entusiaskt – och väldigt taggad eftersom jag samtidigt känner mig i gott slag”.

Franco Di Santo debuterade i seniorsammanhang med chilenska Audax Italiano som 17-åring innan han gick vidare till Europa och Chelsea. Karriären tog sedan anfallaren vidare till såväl Bundesliga – där han spelade för Werder Bremen och Schalke – som La liga, där Di Santo spelade för Rayo Vallecano.

Anfallarens senaste destination var brasilianska Atlético Mineiro. Speltiden där var varierande och klubben valde tillslut att inte förlänga Di Santos kontrakt som gick ut den siste juni.

Di Santo under sejouren i Chelsea.

”Jag ser väldigt mycket fram emot detta och hoppas att saker och ting ska gå bra, att supportrarna ska få lära känna mig mer. Häromdagen hade jag glädjen att prata med Coloccini som sa åt mig att komma. Sedan tidigare har jag lärt känna såväl Blandi som Peruzzi i landslaget och dom har båda pratat gott om klubben”.

Slutligen valde Di Santo att skicka en hälsning till supportrarna och beskrev vad dom kan förvänta sig av honom framöver.

”Ni kommer se att jag är en spelare som alltid vill framåt och som försvarar klubben jag spelar för. Jag hoppas att supportrarna ska lära känna mig mer och att vi ska få jubla miljontals mål tillsammans. Jag vill att vi allihop ska vara glada och att ni ska känna att jag alltid ger maximalt för San Lorenzo”.

Fotnot: Även Jonathan Herrera sägs vara klar för San Lorenzo och anfallaren själv har bekräftat övergången. Dock har inget officiellt kommit ifrån klubben.