Conmebol har satt upp datum för återstarten av Libertadores och Sudamericana

Under dagen informerade det sydamerikanska fotbollsförbundet, Conmebol, när man hoppas återstarta såväl Libertadores som Sudamericana igen i höst.

Tanken är att starta Copa Libertadores den 15 september och Sudamericana den 27 oktober. Anledningen till att Libertadores måste börja före, är för att grupptreorna i den turneringen kommer gå in i nästa runda av Sudamericana.

Dock är det flera förbund som redan har protesterat mot datumen eftersom man har svårt att se sina lag kunna komma väl förberedda tills dess. Det argentinska förbundet är ett av dessa som protesterat, detta då man ännu inte ens har återstartat lagträningen i landet. Målet är att börja träningen i mitten av augusti och sedan ligan i slutet av september. Med detta i åtanken skulle i sådana fall dom argentinska lagen komma utan några tävlingsmatcher i benen, till återstarten av Libertadores.

Mest troligt kommer varken Libertadores eller Sudamericana att dra igång på dessa datum. Men det är trots allt en indikation på att saker börjar, så smått, att röra sig åt rätt håll igen.