”Borré tror att detta är ett optimalt tillfälle för honom att gå till Europa igen”

Det är anfallarens egen personliga tränare, Yamil Hurtado, som uttalat sig om Borrés eventuella framtid i Europa.

Just nu befinner sig River Plates anfallsstjärna Rafael Borré i Colombia där han förbereder sig inför att fotbollen åter ska börja rulla igen. Med sig har han en personlig tränare som han dagligen jobbar med. Häromveckan syntes Borré, dessutom, tränandes med Independientes mittfältsstjärna, Andrés Roa. 

Nu har colombianens PT, Yamil Hurtado, uttalat sig om anfallarens potentiella framtid i Europa.

”Hans förhoppning är att detta är ett optimalt tillfälle för honom att gå till Europa. Senast han spelade där kostade det honom väldigt mycket att acklimatisera sig till dom fysiska kraven. Han anlände inte i det bästa skicket. Därför tog det sin tid att komma in i det hela och han fick ingen kontinuitet i spelandet. Kring denna aspekt har han förbättrat sig väldigt mycket. Idag är han mycket kraftfullare, mer kompakt och starkare”.

Senast Borré spelade i Europa tillhörde han Atlético Madrid och var även utlånad en kortare period till Villarreal. 

”I sig själv har han en väldigt karaktäristisk spelstil: Han rör sig väldigt bra. Om man sen adderar snabbheten och styrkan är det en komplett fotbollsspelare. Borré förbereder sig för att kunna göra skillnad på vilken nivå som helst inom fotbollen”.  

Atlético Madrid äger fortfarande 50% av spelaren och har möjligheten att köpa tillbaks dom sista procenten under sommaren för 7,000,000 euro. Detta skulle kunna vara en taktik för att sedan sälja Borré vidare till en annan klubb. Som läget är just nu, ser det svårt ut för anfallaren att ta en ordinarie plats i Diego Simeones lag. 

Den 24-årige Rafael Borré har gjort 111 matcher för River Plate och på dessa smällt in 39 mål. Nu återstår det att se ifall den colombianske anfallaren fortsätter i River eller om han väljer att testa sina vingar i Europa igen.