Supportergrupp i San Lorenzo protesterar mot en potentiell värvning av Centurión

En supportergruppering i San Lorenzo som kallar sig ”Feministas San Lorenzo” ställer sig väldigt kritisk till ryktena om att klubben är intresserade av den kontroversiella yttermittfältaren Ricardo Centurión.

Under den senaste tiden har yttermittfältaren Ricardo Centurión ryktats till San Lorenzo. Han tillhörde senast Vélez Sarsfield på lån, men där ser det inte ut att bli någon fortsättning och i Racing Club, som äger spelaren, är broarna sedan länge brända. Därför har San Lorenzo dykt upp som en potentiell klubbadress ihop med Boca Juniors. Enligt rykten ska spelarens agent haft kontakt med El Ciclóns president Marcelo Tinelli.

Med dessa rykten i åtanken har en supportergruppering som kallar sig ”Feministas San Lorenzo” uttalat sig kritiskt till en eventuellt värvning. Centurión har ett stökigt förflutet där han varit inblandad i såväl rattfyllor som misshandel. Såhär skriver supportergruppen i ett officellt brev till klubben.

”Vi vill inte ha våldsamma personer i klubben. Ta inte ett steg bakåt. När vi pratar om spelarens negativa historia återkommer brist på disciplin, ute på nätterna, alkoholpåverkad och beväpnad. Vissa saker är mer allvarliga än andra. Det är ungefär tre år sedan spelaren, nästan, ströp en kvinna till döds, slog ut hennes tänder och hotade henne. Vad är det för meddelande som folk i ledningen sänder ut när man har ett protokoll om hur man går tillväga vid kvinnomisshandel men samtidigt funderar på att kontrakterar en spelare som har denna historia?”.

Ännu har inget uttalande kommit ifrån San Lorenzo som svar på det öppna brevet.