Krönika: Hur intresserade är CSKA Moskva efter detta?

Adolfo Gaichs agent poängterade i en intervju under dagen att CSKA Moskva absolut inte var anfallares förstaval, att budet behövde vara större, men att affären ändå kunde bli av. Frågan är hur intresserade CSKA Moskva är efter detta?

Givetvis är det en förhandlingsteknik, det förstår ju jag också, men trots det kan jag ändå inte bli förundrad över agenten, Matías Favanos, uttalande under dagen. Låt oss begrunda några huvudpunkter, ifrån intervjun, en stund.

”Vår prioritering har inte varit Ryssland”.
”Gaich är mest intresserad av Italien, Spanien, England eller Tyskland”.
”Siffrorna behöver bli högre för att affären ska bli av”.

Det sista uttalandet är egentligen inget konstigt, bara för sig själv, men i kombination med dom andra två blir det en aning märklig. Hur känner egentligen CSKA Moskva sig efter dagens uttalanden? Hur sugna är dom på att slanta upp större summor för en spelare som är tydlig med att han helst spelar någon annanstans?

Ur det perspektivet kan man såklart säga att Favanos uttalande inte direkt var särskilt taktiskt tillfredsställande. Faktum är att risken, eller chansen – beror på hur man ser det – kan bli att Moskva släpper hela affären och då står Gaich där utan utlandskontrakt. För även fast personer runt spelaren, och anfallaren själv, hoppas på ett bättre kontrakt, i en bättre liga, är budet ifrån CSKA det enda som San Lorenzo hittils accepterat denna sommar.

Man kan också vända på det hela och konstatera att sommaren är ung. Dom flesta europeiska klubbarna, i dom större ligorna, kommer börja röra på sig först när säsongerna är färdigspelade och bud lär trilla in på Gaich vad det lider. Någonstans tror jag inte att varken anfallaren, eller hans representant, kommer gråta blod om CSKA Moskva drar sig ur övergången. Möjligtvis att San Lorenzo blir lite besvikna.

Oavsett vad kan man ändå fråga sig, efter dagens händelser, hur intresserade CSKA Moskva fortfarande är? Svaret lär vi få vad det lider.

Personligen hoppas jag att Gaich går till en större liga och får plats i ett lag där han får gott om speltid. I min värld är han tillräckligt bra för att spela i någon av dom största ligorna i Europa och med all respekt för Ryssland, så tillhör inte dom en av dessa. Lägg därtill att argentinska spelare, rent generellt, inte har lyckats särskilt bra i Ryssland tidigare. Visserligen har Driussi, Mammana och Rigoni allihop blivit mästare med Zenit, senast för några dagar sedan, men alla utan att vara särskilt framträdande.

Det återstår onekligen att se vad som anländer till San Lorenzos inkorg framöver. Jag hoppas att Gaich har is i magen, om inte, då får vi se exakt hur intresserade CSKA Moskva verkligen är.