Trezeguet om tiden i River: ”Det var sex, extremt galna, månader”

Den förre världs – och europamästaren David Trezeguet anlände till River när laget hade åkt ner till B Nacional under 2011. Säsongen efter hjälpte fransmannen storklubben att åter ta sig tillbaks till finrummet. 

David Trezeguet hade länge haft en dröm om att spela i River Plate och när möjligheten, under 2012, dök upp tvekade han aldrig. 

”Att gå till River var ett väldigt enkelt beslut för min del. Efter att ha pratat med Matías Almeyda (dåvarande tränaren) löste vi allting väldigt snabbt, jag reflekterade inte ens över att klubben genomgick en tuff period just då. Jag gjorde en stark försäsong för att kunna vara med och hjälpa laget under dom sista sex månaderna av en väldigt svår säsong, där det enda målet, som fanns, var att åter ta sig upp till Primera Division igen. Det var en svår säsong eftersom det var fyra-fem andra lag som slogs om uppflyttningen ända till slutet. Det var sex, extremt galna, månader”.

Trezeguet blev älskad av supportrarna och gjorde dom två avgörande målen i den sista omgången mot Almirante Brown, som säkrade uppflyttningen. Men trots detta känner ändå fransmannen en liten sorg över att han inte fick avsluta sin karriär i klubben.

”Jag hade velat avsluta min karriär i River, men pga. olika omständigheter blev det inte så.  Jag fick inte heller möjligheten att ta farväl av supportrarna, vilket smärtade mig väldigt mycket. Men ibland blir det sådär inom fotbollen”.

Istället gick Trezeguet på lån till Newell’s – något som senare förvandlades till en permanent övergång. Men där fanns en liten möjlighet att han skulle fått fortsätta i River efter lånet. 

”Jag hade ett bra snack med Marcelo (Gallardo) och han sa att det fanns en plats för mig i laget. Men sen tog några i ledningen ett annat beslut som jag respekterade. Om jag blev arg? Nej, jag tänkte aldrig på det sättet. Jag kom ifrån en skada och var istället väldigt tacksam över att Newell’s öppnade dörren för mig och hjälpte till i min rehabilitering”. 

I slutändan har Trezeguet ändå bara fina minnen ifrån tiden i River Plate. 

”Det jag fick uppleva var hela upplevelsen kring River. Passionen, känslorna och kärleken ifrån supportrarna under detta halvår”.