Nya bud: träningen återupptas i augusti – matcherna i september

Allt tyder på att även juli kommer vara en månad utan organiserad fotbollsträning för lagen i Argentina. Dom senaste indikationerna tyder nämligen på att träningen återupptas först i mitten av augusti och att matcherna kan börja rulla i slutet av september.

Det som gör att dessa uppgifter lyfts fram är ett uttalande ifrån presidenten i Lanús, Nicolás Russo, där han betonar att målet är att dra igång lagträningen under mitten av augusti och att matcherna ska börja rulla i slutet av september, alternativt under början av oktober.

”Det finns såväl en press och en nödvändighet att snart dra igång fotbollen igen. Någon gång mellan den 5 och 10 augusti borde träningen kunna dra igång och sen matcherna i slutet av september eller början av oktober”.

Russo är involverad i förbundet och borde således veta vad han pratar om. Med tanke på att Conmebol pressar för att Libertadores och Sudamericano ska dra igång igen i september lutar mycket åt att samtliga ligor är igång då också. Paraguay kommer t.ex. starta redan om två veckor.

”Conmebols idé är att dra igång så fort samtliga tio nationer är redo. Jag skulle tro att vi är igång med allt i slutet av september eller början av oktober”.

Hur formatet på ligaspelet blir är ännu oklart. En variant, och en högst trolig sådan, är att dela upp lagen i olika zoner och sen avsluta med ett slutspel.

”Vi får se hur den nästkommande säsongen kommer utformas, kanske delar vi upp lagen i olika zoner. Vi är medvetna om att vi kan bli tvungna att spela december ut. Idén är att spela klart Copa Argentina också”.

José Sand förväntas förlänga inom kort.

Lanús kommer, precis som många andra lag i Argentina, att förstärka laget på ett ekonomiskt och sansat sätt. En spelare som man strävar efter att förlänga med är ikonen José Sand och enligt Russo är man nära en överenskomelse med anfallaren.

”Vi för samtal just nu med hans agent. Jag är optimistisk, jag vet att han väldigt gärna vill stanna i klubben. Vi har erbjudit honom ytterligare sex månader och förväntar oss att lösa det hela framöver”.