Juan Brunetta på väg till Genk: ”En dröm att spela i Europa”

Godoy Cruzs spelskicklige mittfältare har ryktats till såväl Boca Juniors som River Plate under den senaste tiden. Men ser av allt att döma ut att hamna i Europa istället. 

”Det har länge varit en dröm att spela i Europa” säger mittfältare.

Juan Brunetta har tagit stora kliv under dom senaste säsongerna. Den 23-årige mittfältaren slog igenom ordentligt i Belgrano för några år sedan och var ett av få glädjeämnen i Godoy Cruz under den föregående säsongen. Nu ser Brunetta ut att vara på väg till Europa och spelaren själv bekräftar att han väntar på ett bud ifrån belgiska Genk.

”Det har varit samtal mellan såväl Boca som River med Godoy, men det har inte lett till någonting. Under dom nästkommande dagarna kommer ett erbjudande att komma ifrån belgiska Genk, jag har pratat med folk i deras ledning som sagt att ett anbud kommer att anlända. Det är min dröm att spela i Europa. Det var inte särskilt längesedan som ett annat bud ifrån Europa kom in till klubben, men den gången valde dom att avslå det. Nu hoppas jag verkligen att det blir av, jag känner mig väldigt entusiastisk”. 

Brunetta berättar att en stor anledning till att det gått så pass bra i Godoy som det gjort, är att han fått spela på sin favoritposition.

”Här i Godoy har jag haft turen att få spela i min favoritposition som central mittfältare, precis bakom nummer 9”.

Mittfältaren berättar också om hur det är att ha gått över 100 dagar utan gemensam träning till följd av Coronaviruset.

”Här i Mendoza är situationen ganska lugn. Det mesta är öppet, men vi vidtar givetvis dom försiktighetsåtgärder som krävs. Jag kan dessutom vara ute och springa tre gånger i veckan om jag vill”.

Juan Brunetta har kontrakt med Godoy Cruz till den siste juni 2023.