Förre anfallaren i Gimnasia: ”Maradona är oerhört generös”

Den förre Gimnasia-anfallaren Pablo Velázquez berättade häromdagen om hur det var att ha haft Diego Maradona som tränare. Bland annat nämnde anfallaren att den förre världsmästaren var en väldigt givmild person.

”Maradona är en otroligt generös person” berättar Velázquez.

Igår var det exakt tio månader sedan Diego Maradona tog över jobbet som huvudtränare för Gimnasia. Sedan dess har en mindre revolution skett i klubben. Resultaten har kanske inte varit dom bästa, men klubben har fått en exponering och – omnämnande i hela Argentina sedan legendarens ankomst.

”Tidigare när vi tränade i Gimnasia hade vi nästan inga journalister på plats, sen kom Maradona och plötsliga var det hur många som helst. Det var omvälvande. Sen vid ett tillfälle fick vi träna på landslagets träningsanläggning, i Ezeiza, eftersom Maradona var vår tränare”.

Men all uppmärksamhet kring laget till trots, det största intrycket som Velázquez bär med sig, ifrån tiden tillsammans med Maradona, är legendarens generositet. 

”Maradona kunde öppna sin egen plånbok och ge oss premier efter matchen rakt ur sin egen ficka. Det hände t.o.m. i matcher som vi förlorade att han gav oss pengar för vår insats”.

Det var dock inte enbart pengar, Maradona kunde även dela med sig av sina accessoarer till dom som var intresserade.

Pablo Velázquez (till höger) spelar numera i Banfield.

”Han hade alltid två klockor på sig, och ringar samt solglasögon. Om någon sa ’Diego vilken snygg ring’ då svarade han ’vill du ha den, du kan få den’. Detsamma hände med hans klockor och solglasögon. Han är väldigt generös”.

Velázquez berättar också att legendaren är väldigt vidskeplig. Bland annat gillar inte Maradona nummer tretton och sjutton. Dessutom hatar han färgen grönt vilket gjorde att han såg till att klubben bytte ut alla sina gröna träningsvästar mot en annan färg. 

”Maradona förvånade oss egentligen med allting. En dag efter att jag borstat tänderna i badrummet till omklädningsrummet kom jag ut och plötsligt stod Caniggia där och pratade med Diego. En annan dag var Batistuta i omklädningsrummet och någon annan dag artister samt skådespelare. Jag tog faktiskt tillfället i akt, vid ett tillfälle, och fick en bild ihop med sångaren för La Beriso (Rolando Sartorio)”.