Boca jagar en ny mittback – men utesluter Kannemann

Samtidigt som föreningen försöker förlänga kontraktet med flertalet klasspelare, i dom offensiva delarna, börjar storklubben också se över eventuella behov längre ner i planen.

Att Junior Alonso lämnade Boca tidigare i somras var givetvis ett jättetufft avbräck. Den paraguayanske mittbacken hade vuxit ut till en fundamental pjäs i Russos lagbygge och klubben ville verkligen att han skulle stanna. Något märkligt signalerade spelaren att han ville lämna av ”personliga själ” och därför ryktades det om att han skulle vända hem till Paraguay igen, men så blev det inte. Istället skrev Alonso på för Jorge Sampaolis Atlético Mineiro och detta gjorde knappast någon i Boca särskilt upprymd. 

Nu behöver klubben se sig om efter en ersättare, för även om man har fyra kontrakterade mittbackar kan man inte ignorera Alonsos betydelse och skadebenägenheten hos flera av dom som är kvar. Just nu har man dessa mittbackar att tillgå: Lisandro López, Carlos Izquierdoz, Carlos Zambrano och Gastón Ávila (bror till Osasunas Ezequiel). Såväl López som Izquierdoz är hyfsat skadebenägna och Ávila är fortfarande väldigt ung och oerfaren – han har t.ex. enbart gjort en match ifrån start för Boca. 

Med detta i bagaget är det inte svårt att förstå varför Boca letar efter förstärkningar i denna lagdel. En spelare som ständigt nämns i sammanhanget, när Boca letar efter en mittback, är Walter Kannemann. Den 29-årige försvararen spelar just nu i brasilianska Grêmio, men har gång på gång uttryckt en vilja om att återvända till Argentina inom en snar framtid. Kannemann fostrades i San Lorenzo innan han först gav sig iväg till mexikanska Atlas och sedermera Grêmio. 

Ifrån Bocas sida har man dock poängterat att den argentinska mittbacken inte är aktuell i dagsläget. Dels är han för dyr, då hans utköpsklausul ligger på smått otroliga 20,000,000 dollar, och dels har man istället siktet inställt på annat håll – var någonstans säger man dock inte. 

Walter Kannemann i Grêmios tröja.

Om jag får gissa, då tror jag att Boca letar efter förstärkning hos någon inhemsk klubb i Argentina. Det är egentligen det mest fördelaktiga sett ur flera perspektiv. Dels är spelaren redan van vid ligan, dels försvagar man en konkurrent och dessutom har dom flesta klubbarna det stramt ekonomiskt vilket gör möjligheten för fynd extra stor. 

Vem kan man då tänkas ha siktet inställt på? 

Här är tre spelare som borde vara med på deras lista sett till ålder, pris och kvalité.

  • Luis Abram. Vélez Sarsfield. Ålder: 24. Kontrakt t.o.m: juni 2021. Kommentar: Luis Abram är egentligen det allra mest idealiska valet sett till ålder, pris och kvalité. Han tillhör, tycker jag, segmentet av seriens bästa mittbackar och har bevisat att han trivs lag som gillar att vara spelförande. Under Gabriel Heinze tog han stora steg och borde definitivt vara redo för ”nästa kapitel” i karriären.

Förmodat pris: Abram borde kunna gå att få loss för runt 6,000,000 euro, vilket inte är omöjligt på något sätt att möta för Bocas del. Dock lär man bli tvungen att skynda sig då klubbar ifrån såväl Europa som Mexiko sägs vara väldigt intresserade av försvararen. 

Luis Abram.
  • Juan Komar. Talleres de Córdoba. Ålder: 23. Kontrakt t.o.m: juni 2021. Kommentar: En gammal bekantskap för Boca då det var just ifrån storklubben som Komar gick när lämnade för Talleres. Då var han en oprövad och talangfull mittback, men har sedan dess utvecklats till en av seriens bästa. Brytsäker och trygg med bollen. 

Förmodat pris: Jag kan tänka mig att Talleres helst säljer Komar till utlandet, MEN man borde kunna tänka sig att lyssna på ett bud ifrån Boca på omkring 4–5,000,000 dollar, vilket definitivt är överkomligt. 

Juan Komar (till höger) tillsammans med Walter Bou.
  • Cristian Lema. Benfica (senast utlånad till Newell’s Old Boys). Ålder: 29. Kontrakt t.o.m: juni 2023.Kommentar: Kanske ett långskott, med tanke på att Newell’s är väldigt angelägna om att knyta till sig spelaren permanent. Men jag tycker verkligen att Lema är en bra försvarare som borde kunna bli en fullgod lösning för Boca. Newell’s försöker få till ett nytt lånekontrakt med portugiserna som dock gärna säljer spelaren istället. Här tror jag att Boca skulle kunna komma in och sno åt sig spelaren framför ögonen på Rosarioklubben. Lema gjorde en fin fjolårssäsongen där han faktiskt stod för fem mål – vilket får anses vara väldigt bra med tanke på att han är mittback.

Förmodat pris: 4,000,000 euro vill Benfica ha, men jag kan tänka mig att man skulle kunna få ner det till 3,000,000 med några väl valda klausuler i avtalet. 

Cristian Lema firar ett mål i derbyt mot Rosario Central.

Vem tror ni hade passat bra in i Bocas försvarsuppsättning?