Pulga Rodríguez: ”Här i min by är allt väldigt lugnt”

Luis ”Pugla” Rodríguez är känd för att inte vilja vara särskilt känd. Den karismatiske anfallaren tycker mest om att spela fotboll. Men utöver detta drar han sig gärna tillbaks till den lilla byn där han en gång i tiden växte upp och där stora delar av hans familj fortfarande bor. 

Det lilla samhället Simoca ligger i den norra delen av landet och det är här som Pulga fördriver tiden under Corona-pandemin. 

”Här i min by Simoca och även i Tucumán (som ligger i samma område) är allting väldigt lugnt. Jag är tacksam över att kunna vara ute i friska luften och träffa min familj. I denna delen av landet har man knappt märkt av hela pandemin”.

Tillvardags spelar Rodríguez i Santa Fe-klubben Colón och är fast inställd på att fortsätta här under den kommande säsongen. 

Pulga Rodríguez under perioden i Atlético Tucumán.

”Jag har kontrakt till 2021. Just nu tänker jag bara på att återvända till Colón när allt detta blåst över”. 

Det har varit mycket snack i Argentina om provinserna, där smittspridningen inte är i närheten av lika omfattande som inne i Buenos Aires, ska få lov att börja träna i lag eller inte. Förbundet hävdar att man då får en fördel gentemot lagen inne i huvudstaden – något Pulga själv inte håller med om.

”Jag tror inte att någon får en fördel av detta. Det är samma sak som när försäsongen drar igång och lagen börjar träna vid olika tillfällen. Vissa spelare kommer mer förberedda än andra till olika samlingar”.  

Avslutningsvis hoppas Pulga på att Colón kan börja sikta lite högre upp i tabellen under nästkommande säsong och mer ha mentaliteten att sträva efter topplaceringarna än att bara undvika nedflyttningen.

”Man måste tänka mer på att bli mästare än att undvika nedflyttning. Förra säsongen kostade det oss mycket energi att slåss för ett nytt kontrakt och det är ingen bekväm situation”.