Krönika: Jag hade gärna sett Hurtado i Independiente

Independiente letar efter anfallsförstärkningar och en av dom som nämnts i sammanhanget är Bocas venezuelanske stortalang Jan Hurtado.

Ifrån Independiente sida har man velat förlänga kontraktet med Leandro Fernández, som varit en framstående pjäs i Pusineris lagbygge. Men anfallarens lönekrav är på tok för höga och med tanke på klubbens ekonomiska situation är det inte möjligt att möta dessa. Därför har man nu börjat kolla efter andra alternativ.

I skrivande stund har Independiente enbart två stycken kontrakterade anfallare i Silvio Romero – som även han omgärdas av flyttrykten – samt Nicolás Messiniti som nyligen kom tillbaks efter en utlåning till Temperley. Därmed krävs det förstärkningar i anfallet inför den kommande säsongen om man på allvar ska kunna slåss om topplaceringarna.

En spelare som har nämnts som en kandidat är Bocas venezuelanske anfallare Jan Hurtado. Den 20-årige talangen har haft svårt att få speltid i Boca sedan övergången ifrån Gimnasia, för ett år sedan.

Hurtado har under sommaren ryktats vara på väg till flertalet utländska klubbar där bl.a. mexikanska Puebla och brasilianska Athletico Paranaense har nämnts som potentiella klubbadresser. Det ryktas också om att spelaren själv gärna lämnar för utlandet och inte till en konkurrerande klubb i Argentina – vilket skulle tala emot en flytt till Independiente.

Jag hade personligen gärna sett Hurtado i Independiente. Spelaren behöver speltid och det är jag övertygad om att han fått under Pusineri. Dessutom hade det känts lite försmädligt att tappa en sådan stor talang till Brasilien eller Mexiko när det fortfarande känns som att det finns mer att hämta av honom – och mer för oss i publiken att njuta av.

Hurtados kraftfulla spelstil imponerade på många under tiden i Gimnasia och gjorde att Boca öppnade plånboken för värva honom. Tiden i storklubben har dock inte varit gynnsam för stortalangen och med facit i hand var det förmodligen inte det bästa karriärsvalet. Med lite eftertanke – och om spelaren studerat sin nye klubbadress lite närmre – borde han insett att konkurrenssituationen i Boca var en aning för kraftfull, i just anfallet, och att det då varit mer fördelaktigt att välja en annan klubb. Med det sagt är det svårt att klandra en ung spelare för att han ville förverkliga en pojkdröm och spela i en storklubb som Boca.

Oavsett om det blir Hurtado, eller någon annan spelare, är anfallspositionen den högst prioriterade, vad det gäller nyförvärv, för Pusineri och Independientes del. Om pengarna bara räcker till en enda värvning i sommar lär det vara en anfallare som köps in.

Jag hade gärna sett Hurtado i Independiente, även om det i dagsläget finns en del saker som talar emot en sådan värvning. Ekonomiskt kommer inte Independiente att kunna erbjuda samma lukrativa kontrakt som mexikanerna – eller för den delen brassarna – kommer kunna göra. Men kanske kan Pusineri hitta något annat som lockar över anfallaren till El Rojo?