Fassi bekräftar: ”Bustos kommer lämna”

I ett radioprogram under gårdagen bekräftade Talleres president, Andrés Fassi, att Nahuel Bustos kommer lämna klubben under sommaren. Han gav även en del detaljer om målvakten Guido Herreras framtid.

Talleres har redan tappat Facundo Medina till franska Lens och Andrés Cubas sägs vara nära Nîmes i samma land. Utöver detta har det ryktats väldigt mycket om den störste succéspelaren i Talleres – nämligen Nahuel Bustos. Den 21-årige anfallaren har slagit igenom stort i den argentinska ligan och lockat till sig intresse ifrån Europa. Nu bekräftar klubbens president, Andrés Fassi, att anfallaren kommer lämna under sommaren.

”Nahuel har många intressenter i Europa. Vi får vänta några veckor tills ligorna är färdigspelade, men han kommer garanterat att lämna”.

Tidigare har det ryktats om att Roma samt Valencia varit intresserade av anfallaren och senast i raden ska ryska Krasnodar ha tillkommit. Den ryska klubben ska dessutom ha lagt ett bud på 8,000,000 euro som Talleres har valt att avslå då man inte tänker sälja spelaren för under 10,000,000.

Vad det gäller målvakten Guido Herrera, tyder det mesta på att även han kommer att lämna framöver.

”Jag vill poängtera en sak med Guido, som jag tycker att supportrarna bör veta. Han har haft möjligheten att gå under dom två senaste säsongerna, där han bl.a. fick ett kontraktsförslag ifrån spanska Leganés som hade gett honom en lön, arton gånger större än den han har idag. Trots det valde han att stanna. Därför har jag lovat att hjälpa honom ifall han hittar en klubb som han själv vill gå till. Just nu genomgår vi alla tuffa ekonomiska situationer och en spelare som vill gå utomlands gör det delvis för att kunna säkra sin familjs framtid”.

Avslutningsvis valde Fassi att premiera lagets tränare, Alexander Medina, som kommer fortsätta träna laget även under den nästkommande säsongen.

”Efter många år inom fotbollen har jag tillsatt tränare vid tjugofyra olika tillfällen. Det har varit många beslut att ta och många duktiga tränare som tidigare blivit mästare. Men jag måste säga att han (Medina) är en av dom bästa tränarna som jag haft glädje att jobba med. Tillsammans med Gallardo och Heinze tycker jag att han är den mest spännande tränaren i hela ligan”.