Jonathan Herrera bekräftar övergången till San Lorenzo: ”Ser fram emot att spela i en storklubb”

Det som såg svårt ut att genomföra, för några dagar sedan, fick plötsligt en vändning under gårdagskvällen. Jonathan Herrera bekräftar själv att han är klar för San Lorenzo. Anfallaren kommer närmast ifrån spel i Central Córdoba.

Den 28-årige anfallaren såg länge ut att vara klar för peruanska Alianza Lima, men en vändning i förhandlingarna ledde honom istället till San Lorenzo. Klubben har inte själva bekräftat övergången själva, men det hindrade inte spelaren ifrån att berätta att transfern var i hamn.

”Jag ser väldigt mycket fram emot att spela för en storklubb. Jag avsäger mig mer pengar för att stanna i Argentina och spela för San Lorenzo. Jag föredrar att ta till vara med denna chans och ddessutom kunna vara nära min familj där min fru just nu är gravid”.

En sak som är ganska intressant med just Herrera är att han spelat i samtliga divisioner av den argentinska ligafotbollen. Hela vägen ifrån Primera D (lägsta) till Primera Division. Överlag har hans karriär alltid kantats av mycket mål och det är förhoppningsvis detta som anfallaren ska bidra med i San Lorenzo.

”Med dom sju mål som jag gjorde i Central Córdoba är jag nu uppe i 171 ligamål under min karriär. Jag hoppas att jag ska kunna upprepa min målproduktion även i San Lorenzo och kunna hjälpa laget. Jag tackar Alianza Lima för intresset men jag ville verkligen ta den här fina chansen”.

Jonathan Herrera skriver ett årslångt kontrakt med San Lorenzo. Samtidigt verkar det som att förhandlingarna med Franco Di Santo ska vara långt gångna och även han sägs bli presenterad inom en snar framtid för storklubben. Den nye tränaren Mariano Sosos lagbygge börjar så sakteligen att ta form.