San Lorenzo på anfallsjakt?

Det finns en del frågetecken att räta ut i San Lorenzos trupp inför den kommande säsongen. Några spelare har lämnat och nu återstår det att se hur man ska täppa igen luckorna med en begränsad budget.

Silly season har smygstartat i Argentina och förutom att ett stort antal spelare just nu är kontraktslösa, har även en del lånekontrakt gått ut. Samtidigt försöker klubbar, så gott det går, att spetsa till sina trupper. 

San Lorenzo sägs vara på jakt efter en ny anfallare. Paraguayanen Adam Bareiros lånekontrakt har gått ut och klubben har bestämt sig för att inte utnyttja optionen som fanns i kontraktet, därför återvänder spelaren till mexikanska Monterrey. Bareiros tid i San Lorenzo blev inte särskilt succéfylld. Han lånades in på önskemål av den dåvarande tränaren Pizzi, men efter att ha bränt alldeles för många målchanser, däribland en tragikomisk straff, fick han mest agera inhoppare. 

Därmed har San Lorenzo, just nu, fem anfallare kontrakterade – om man räknar Ángel Romero som anfallare, vilket jag gör. Utöver honom har man också Ezequiel Cerutti, Adolfo Gaich, Nicolás Fernández och Agustín Hausch. 

Cerutti har knappt tränat med laget dom senaste månaderna och deltog enbart i fyra matcher under den föregående säsongen. Mest troligt kommer han att försöka hitta en ny klubbadress under sommaren då han inte verkar ingå i San Lorenzos planer framöver. Adolfo Gaich omgärdas konstant av flyttrykten till Europa och skulle ett acceptabelt bud dyka upp under sommaren, finns det en stor risk att han lämnar. Agustín Hausch är bara sjutton år och fick enbart spela en match under fjolåret – en stor talang men fortfarande väldigt oprövad. Nicolás Fernández är just nu långtidsskadad men genomförde en lyckad operation i mars månad.

Di Santo under tiden i Werder Bremen.

Med detta i åtanken kan man lätt förstå varför San Lorenzo letar efter en ny anfallare. Två spelare som nämnts vara av intresse är Jonathan Herrera – tidigare i Central Córdoba – och Franco Di Santo som nyligen blev kontraktslös efter en tid i brasilianska Atlético Mineiro. Kring Herrera får San Lorenzo hålla tummarna för att han inte ska hoppa på kontraktsförslaget som peruanska Alianza Lima gett honom. Enligt uppgifter ska Herrera, som står utan kontrakt, fått ett förslag ifrån Lima som nu väntar på hans svar.

När det gäller Di Santo är läget lite mer gynnsamt då han står utan kontrakt och inte verkar ha dragit särskilt många intressenter till sig. Den 31-årige anfallaren har meriter ifrån engelska Premier League, tyska Bundesliga och spanska Rayo Vallecano men kommer inte ifrån en av sina bättre säsonger. Totalt blev det tjugoen matcher under fjolåret men endast tre gjorda mål i Sampaolis Mineiro.

Passar Di Santo måhända bättre in i Mariano Sosos San Lorenzos än i Jorge Sampaolis Atlético Mineiro? 

Det återstår onekligen att se. Spontant känns det som att Di Santo borde fungera in i Mariano Sosos spelfilosofi och jag vill ändå tro att det finns mer att krama ur anfallaren som för några år sedan smällde in mål i Bundesliga. Det måhända att han aldrig fick den utväxlingen på karriären som hans talang en gång i tiden lovade då han plockades upp av Chelsea som tonåring. Kanske är det dags att varva ner på hemmaplan och sluta cirkeln? 

En intressant observation är annars att Di Santo aldrig spelat i den argentinska ligan tidigare. Istället debuterade han för chilenska Audax Italiano som 17-åring innan Chelsea värvade honom året efter.