Giovanni Simeone slog ett något udda rekord

Giovanni Simeone är i en hysterisk målform just nu och har gjort mål för sitt Cagliari i fyra raka matcher sedan Serie A började igen efter Corona-uppehållet. Samtidigt slog argentinaren ett rekord under gårdagen som var av det mer udda slaget.

Giovanni Simeone verkar onekligen trivas på Sardinien och vem kan klandra honom? Sedan Serie A drogs igång igen i mitten av juni har Simeone gjort mål i samtliga matcher. Gårdagens fullträff mot Bologna innebar en poäng för Cagliari, men det var inte det enda som målet betydde.

Tack vare baljan blev Simeone den förste spelaren i Serie A:s historia att göra mål i samtliga årets månader. Detta har möjliggjorts genom att ligan nu spelas under sommarmånaderna, vilket man normalt inte gör, pga. Corona-pandemin. Därför har också detta, något udda rekord, inte slagits förrän nu.

Simone gick till Cagliari under föregående sommar ifrån Fiorentina. Denna säsong har han gjort tio mål och är därmed lagets näst bästa målskytt efter brasilianaren Joao Pedro. Cagliari har fortfarande chansen att nå upp till en Europa League-plats. Den siste platsen till nästa års turneringen innehar just nu Napoli som har sex poäng tillgodo ner till Cagliari.

Om Simeone kan behålla denna form framöver ska det bli intressant att se ifall Lionel Scaloni tar ut honom i landslaget när det åter är dags igen.