Två spelare nära att lämna Boca

Det råder överflöd på anfallare i Boca Juniors och även om avtalen med Carlos Tevez samt Mauro Zárate ännu inte är officiella, räknar klubben med att dom ska bli det inom en snar framtiden. Därför har man börjat fundera på att göra sig av med andra spelare i dessa ekonomiskt ansträngda tider.

Jan Hurtado kom till Boca ifrån Gimnasia, för ungefär ett år sedan, men har sedan dess haft stora problem med att få speltid i storklubben. Under tränaren Gustavo Alfaro fick anfallaren en hel del möjligheterna, men efter att tränaren lämnat och gjort plats för Miguel Angel Russo, har chanserna minskat drastiskt. Därför har såväl klubben som spelaren själv börjat se sig om efter andra alternativ. 

Sebastián Pérez limar Boca Juniors.

Jorge Sampaoli och Atlético Mineiro sägs ha sonderat terrängen tidigare kring anfallaren, dock utan att något konkret landet på bordet. Istället tyder allt att på att det är den mexikanska klubben Puebla som kommer dra det längsta strået kring Hurtados signatur. Mest troligt blir det ett låneavtal där mexikanerna har en köpoption inskrivet i kontraktet.

Den andre spelare som är på väg att lämna Boca är mittfältaren Sebastián Pérez. Den 27-årige colombianen kom till Boca i augusti 2016, med stora förhoppningar på sig ifrån supportrarna, men tiden i Argentina blev inte särskilt lyckosam. Pérez har på senare tiden varit utlånad till ecuadorianska Barcelona SC. Nu lutar mycket åt att en övergång till den colombianske storklubben Independiente Santa Fe kommer att bli officiell inom dom närmaste dagarna.