Nacho Scocco klar för Newell’s

Det som alla har vetat i ungefär två veckor, ända sedan Scocco meddelande att han inte skulle förlänga med River, blev officiellt när klockan slog tolv i natt. Anfallaren återvänder till Newell’s Old Boys – klubben där allt började. 

Att Nacho Scocco skulle återvända till Newell’s Old Boys var knappast någon stor skräll. Men det var först i natt som det blev helt officiellt ifrån klubbens sida. Scocco inleder därmed sin fjärde sejour i klubben han fostrades i under början av 00-talet.

2004 gjorde Scocco debut i Newell’s Old Boys och samma säsong var han med och blev mästare med föreningen. Efter nästan ett decennium utomlands kom Scocco hem för första gången på ett årslångt lån 2012 och hann då med att bli mästare igen 2013. Efter detta blev det två kortare sejourer i brasilianska Internacional och engelska Sunderland innan Scocco återigen drog på sig Newell’s rödsvarta tröja. 

Efter tre nya säsonger i Rosarioklubben valde anfallaren att skriva på för River Plate under 2017 och med ”Los Millonarios” vann Scocco titlar på löpande band. Förutom den prestigefyllda Libertadores-titeln 2018, då River besegrade Boca i Madrid, vann han dessutom den inhemska cupen två gånger och Recopa Sudamericana samt Supercopa Argentina en gång. 

Nu är Scocco tillbaks där allt en gång började för en fjärde sejour i Newell’s Old Boys. Detta lär dock bli den sista vändan för den nu 35-årige anfallaren.