Lanús värvar målvakt

Under dagen bekräftade Lanús, via sociala medier, att man värvar målvakten Lucas Acosta på fri transfer.

Målvakten kommer närmast ifrån Belgrano där han inte fått speltid det senaste året efter en konflikt med klubben. Kontraktet gick ut under natten och omgående valde alltså Lanús att agera.

Den 25-årige målvakten debuterade för Belgrano som tjugoåring i en match mot just Lanús 2015. Han har meriter ifrån Primera Division med Córdobaklubben och trots att han inte spelat på ett tag är det ändå en intressant värvning.

Lanús har som bekant tappat Agustín Rossi som återvänt till Boca efter att ha varit utlånad. Klubben var ganska tidigt införstådda med att dom inte skulle ha råd att köpa loss målvakten ifrån storklubben och därför har man nu löst situationen på annat håll.

Lucas Acostas kontrakt är skrivet på 3 år till sommaren 2023.