Lämnar Facundo Medina Talleres för franska Lens?

Det kan bli ett rejält bortfall vad det gäller spelare för Talleres under sommaren. Näst på tur verkar av allt att döma Facundo Medina vara.

Andrés Cubas sägs vara ytterst nära en övergång till franska Nîmes, kring den affären återstår bara några fåtal detaljer, och nu verkar ytterligare en spelare vara på väg bort ifrån Talleres. Det är försvararen Facundo Medina som ryktas vara nära franska Lens som gick upp till Ligue 1 under denna säsong.

Medina kan spela på såväl vänsterbacken som centralt i försvaret. Backen har varit en av Talleres bästa spelare dom senaste säsongerna och har dessutom fått chansen i det argentinska ungdomslandslaget.

Det pratas om en övergångssumma på 6,000,000 euro där Talleres får ungefär fyra av dessa miljoner – resten får River som äger 35% av spelaren. Ironisk nog kan River komma att använda just dessa pengar för att betala av en haltande skuld till Belgrano – ärkerival till Talleres – för Matias Suárez.

Såväl Medinas som Cubas övergångar väntas verkställas inom dom närmaste dagarna. Båda två tar därmed sikte på Frankrike i hopp om nya framgångar i karriären.