Över 100 utgående kontrakt vid midnatt: Cristian Tarragona är det bästa fyndet

Över 100 spelarkontrakt löper ut i den argentinska högstadivisionen vid midnatt. Efter att ha studerat alla har jag kommit fram till att Cristian Tarragona är det största fyndet.

Situationen i Patronato är ganska speciell. I normala fall har man väldigt ont om pengar och nu i Coronatider är givetvis inte situationen bättre. Detta har lett till att klubben inte kunnat förlänga kontrakten med spelare vars avtal går ut vid midnatt idag. Totalt har Patronato nitton spelare med utgående kontrakt, en av dessa är Crisitian Tarragona.

Den 29-årige anfallaren har kanske inte det mest imponerande CV:et, klubbarna han tillhört är föreningar som balanserat på gränsen mellan Primera Division och – Nacional. Men fjolårssäsongen i Patronato var ruskigt fin. Totalt smällde Tarragona in nio mål av klubbens totala målskörd på tjugotvå. Med andra ord stod han för 40% av föreningens gjorda mål, vilket vittnar lite om anfallarens betydelse.

Tarragona är en liten och snabb spelare med en väldigt fin högerfot. Trots sin korta längd är han faktiskt ganska stark på huvudet. Spontant känns det som att Tarragona borde passa bra in i dom flesta lagen som håller till i tabellens mittenskick. Han kanske rent av skulle fungera perfekt i Centrals lagbygge nu när det råder anfallsbrist i den klubben? Jag skulle definitivt kunna se honom kampera ihop med Marco Rubén på topp i ett tvåmannaanfall.

Patronato vill givetvis behålla sin anfallare, men ekonomin tillåter inte i dagsläget att dom binder upp sig på några nya kontrakt. Speciellt inte med tanke på att ingen vet när fotbollen kan dra igång igen. Deras förhoppningen får bli att spelaren inte hittar en klubbadress inom den närmaste tiden. Dock har jag svårt att se det hända med tanke på Tarragonas senaste säsong.