Anfallskris i Rosario Central?

En ny tränare är på plats men om några timmar står, mest troligt, Rosario Central med enbart en kontrakterad anfallare. Är det anfallskris i klubben?

Många kontrakt inom den argentinska fotbollen går ut vid månadsskiftet – vilket är om bara några enstaka timmar. Då kommer ett stort antal spelare vara fria att gå precis vart dom vill och frågan är om alla klubbar hunnit tänka igenom sin situation. 

Rosario Central har utgående kontrakt med tre av sina fyra naturliga anfallare. Claudio Riaño, Sebastián Ribas och Marco Rubén har alla kontrakt som går ut i afton. Ribas lånekontrakt ifrån Lanús är avslutat och därmed ska spelaren återvända till den lilafärgade klubben igen. Vad det gäller Riaño och Rubén har Central inte lyckats nå några överenskommelser (än) och det återstår att se ifall man kommer att göra det framöver.

Kvar står Rosarioklubben med den 21-årige Alan Marinelli, som bara gjorde fyra matcher under fjolåret och inte en enda av dessa var ifrån start. Att klubben vill förlänga med ikonen Marco Rubén är knappast någon hemlighet, men enligt rykten finns det en del som skiljer i förhandlingarna. Den nye tränaren Kily González uttalade sig häromdagen att man, ifrån klubbens sida, har stora förhoppningar om att nå en överenskommelse med anfallaren. Och trots att det ännu inte finns ett kontrakt påskrivet känns det väl ändå ganska troligt att vi kommer att få se Rubén i Centrals tröja även under den nästkommande säsongen.

Sebastián Ribas kan vara en vettig spelare att förlänga med för Rosario Central.

Riaño har inte haft någon vidare tid i Central. Anfallaren har inte alls fått det att lossna och även om han inte gjorde det mycket sämre än sina anfallskonkurrenter, vad det gäller målproduktionen, vittnar ändå tre mål på sjutton matcher om en ganska blek säsong. Rykten placerar istället spelaren i Santiago del Estero och Central Córdoba. 

Ribas skulle kunna vara en vettig spelare att behålla och då främst genom att teckna ett nytt lånekontrakt med Lanús. Mest troligt kommer den lila klubben att landa förlängningar med såväl Sand som Orsini och därmed känns det ganska fullt i deras anfall. Uruguayanen Ribas besitter fina kvalitéer, det visade han bl.a. i Patronato, men fjolårssäsongen lämnade en del att önska även ifrån honom.

Hursomhelst kommer med största sannolikhet Central stå med enbart en kontrakterad anfallare när klockan slår tolv i natt. Även om förhandlingar fortgår på flera håll kan det inte vara en situation man är helt bekväm i. Kris eller inte – det får framtiden utvisa.