Rogelio Funes Mori hoppas på landslaget: ”Jag tycker att jag är på samma nivå”

Han har gjort över 100 mål i den mexikanska ligan och tillhör ständigt ligans förnämsta anfallare. Borde Rogelio Funes Mori rent av vara aktuell för landslaget?

Den förre River Plate-anfallaren har spenderade åtskilliga säsonger i den välbärgade mexikanska ligan. Sedan 2015 har han tillhört Monterrey och ifjol vann han ligan med klubben som tränas av en annan argentinare i Antonio Mohamed. 

Konkurrensen i det argentinska landslaget har dock alltid varit stenhård och nu är inget undantag. Men trots detta, och trots att Rogelio inte fått gjort en landskamp sedan 2012, hoppas anfallaren få chansen igen.

”Jag satsar alltid på att göra det bästa för mitt lag. Det känns som att jag fortfarande har en möjlighet att komma med i landslaget, där finns såklart världsklasspelare att konkurrera med, men jag känner mig inte sämre än dom. Om jag blir uttagen kommer jag att vara på den nivån. Jag har varit med om många saker inom fotbollen och det känns som att det är ett bra läge att få en ny chans i landslaget. Om jag får chansen, kommer jag inte att tappa fattningen”.

Rogelios enda landskamp kom 2012 mot Brasilien, under Alejandro Sabellas ledning, och då fick han bara spela femton minuter. Den mexikanska ligan har numera uppehåll, precis som dom flesta ligorna i Syd – och Mellanamerika. För Rogelio har uppehållet varit extra jobbigt då han själv blev smittad med Coronaviruset.

”Jag blev väldigt förvånad när testet var positivt, eftersom jag tyckte att jag varit så försiktig. Jag hade bara gått till affären för att hjälpa min fru att handla. Sen hade jag inga symptom eller någonting heller. Men man förstår att andra inte haft samma tur utan har drabbats riktigt hårt av viruset, därför måste vi fortsätta att vara försiktiga. Som tur är blev jag frisk snabbt igen och ingen i min familj blev smittade”.

Det återstår att se ifall Rogelio får någon ny chans i landslaget.