Nicolás Giménez – den utlånade spelaren som blir ett nyförvärv för Talleres

Mittfältaren var på lån hos Arsenal Sarandí under den föregående säsongen och utvecklades till en av seriens mest intressanta spelare. Nu är den 24-årige Nicolás Giménez tillbaks i Talleres och hoppas på speltid – får han det?

Jag minns när jag såg Giménez första gången. Han var en ung och respektlös mittfältare i ett nyligen uppflyttat Nueva Chicago. Sättet Giménez spelade på och tog sig an sina motståndare gjorde att hans insatser lockade till sig ett intresse ifrån andra argentinska klubbar. Men Chicago åkte ur Primera och kort därefter gick Talleres upp – Giménez bytte grönt mot vit och blått. Men tiden i Talleres blev aldrig någon höjdare. Mittfältaren hade svårt att ta en ordinarie plats och fick mest agera inhoppare under matchens avslutande minuterar. 

Därför kom först en utlåning till San Martín de Tucumán, som inte heller den blev särskilt lyckad, och sedan till Arsenal Sarandí under den föregående säsongen. Hos ”Viaducto” har Giménez lyst på samma vis som han gjorde i början av karriären, han har hittat glädjen, och entusiasmen igen, under tränaren Sergio Rondina. 

Totalt blev det sju mål och fyra assist för Giménez i Arsenal, som dessutom nådde en imponerade elfteplats, trots att man var nykomlingar. Nu är Giménez tillbaks i Talleres igen och frågan är ifall klubben ändrat sin uppfattning om mittfältaren efter succén i Arsenal. Själv hoppas spelaren att han ska få en ny chans i Talleres och att han nu bevisat tillräckligt för att få mer speltid än förra gången.

Under förra sejouren i Talleres.

”Jag utvecklades mycket under detta år, det var väldigt positivt för egen del. Och nu när jag återvänder till Tallers gör jag det med ett större tålamod. Förhoppningsvis får jag en ny chans i klubben. Förra gången i klubben fick jag inte spela särskilt mycket, jag fick ofta hoppa in med tio-elva minuter kvar av matchen. Om jag får möjligheten igen kommer jag att ge allt och visa samma saker som jag gjorde i Arsenal”.

Just nu är det oklart hur det blir med Giménez. Med tanke på dom ekonomiska ansträngningar som lär krävas av samtliga klubbar i Argentina, i kölvattnet av Corona-pandemin, finns alltid en risk att man kommer behöva göra sig av med spelare. Men det vore onekligen en aning konstigt om Giménez inte gavs möjligheten i Talleres, efter den fina fjolårssäsongen i Arsenal. När allt kommer omkring blir det förmodligen svårt att hitta ett mer prisvärt nyförvärv under rådande omständigheter.