Krönika: Har Bermudez tappat förståndet?

En tweet ifrån Jorge Bermudez under dagen ledde till ramaskri bland Bocas supportrar i sociala medier. Har den högt uppsatta personen i styrelsen tappat förståndet?

Jorge Bermudez spelade i Boca under slutet av 90-talet och är numera en del av ledningen i klubben. Han blev uppmärksammad tidigare i veckan för att ha sagt att Tevez var en ”f.d. toppspelare” när Bermudez ledning tog över vid klubbens presidentskifte i höstas. Tevez själv sa att han tog illa vid sig och att han inte gillade att det pratades via media istället för face-to-face. Idag kom ytterligare en groda ifrån Bermudez när han twittrade följande:

”Det känns tryggt att det finns media som rapporterar oberoende vem det handlar om. Sanningen kommer alltid fram även där lögnerna har funnits”.

Bermudez länkade sedan till en artikel som belyste Tevez och Angelicis (förre presidenten i Boca) relation. Där fanns även den informationen om att Tevez ska ha velat bli president för Boca under Angelicis tid som klubbens frontfigur. Den spontana känslan kring hela situationen är; har Bermudez tappat förståndet helt?

Hur kan en framstående person i ledningen, mitt under brinnande kontraktsförhandlingar med spelaren i frågan, kläcka ur sig två sådana grodor på en vecka? Vill han inte att Tevez ska fortsätta i klubben eller vad handlar det om?

Än är inte kontraktet officiellt och det sägs finns några saker kvar att lösa. Men med rådande spricka mellan Bermudez och Tevez kan man undra om det kommer att gå att lösa – vill ens samtliga parter att dealen ska gå i hamn?

I fredags uttalade sig Tevez om alltihop – kontraktet, framtiden och Bermudez tidigare uttalande. Han var noga med att poängtera att han INTE spelade för varken Bermudez, Riquelme eller president Ameal – han spelar uteslutande för Bocas supportrar, betonade han med eftertryck.

Med tanke på den senaste tidens klumpiga uttalande, kan jag inte göra annat än att förstå honom. Tevez är inte guds bästa barn, men Bermudez totala hjärnsläpp är ovärdigt en klubb som Boca. Har han rent av tappat förståndet?