Maxi Romero lämnar Vélez – återvänder till PSV Eindhoven

Vélez Sarsfields lånekontrakt med Maxi Romero går ut i månadskiftet och någon fortsättning i klubben kommer det inte att bli. Romero återvänder till PSV Eindhoven, men frågan är om anfallaren har en framtid i den holländska storklubben.

Maxi Romeros ettåriga återkomst i Vélez har nu nått sitt slut och spelaren återvänder därmed till hollänska PSV Eindhoven. Anfallaren lämnade för den holländska storklubben 2018, men efter att ha fått begränsat med speltid lånades Romero tillbaks till Vélez under fjolåret.

Tiden i Vélez hade såväl postiva – som negativa stunder. Romero fick mycket speltid, men vad det gällde målproduktionen fanns det lite mer att önska. Totalt blev det sju gjorda mål på tjugofem spelade matcher.

Kan Romero ta en plats i PSV Eindhoven?

Nu återvänder alltså Romero till PSV Eindhoven igen och det återstår att se ifall anfallaren har en framtid i den holländska storklubben. Det har ryktats om att det finns intresse för spelaren ifrån amerikanska MLS och det återstår att se ifall Romero själv skulle vara pigg på en sådan flytt. Talangen finns där absolut, men det stora genombrottet har ännu inte infunnit sig.

Spelaren själv tog farväl av supportrarna via sociala medier idag.

Imorgon återvänder jag till Holland. Avslutade ytterligare en sejour i klubben på ett sätt – och under omständigheter som jag aldrig kunde föreställa mig. Men jag tar med mig fantastiska ögonblick ifrån det här året i klubben och tillsammans med er som alltid, alltid stöttar. Detta är ett ‘på återseende’, Vélez kommer alltid finnas i mitt hjärta. Vi ses när vi ses”.