Krönika: Är hypen kring Jorge Carrascal rimlig?

Ihop med Rafael Borré är förmodligen den colombianske yttern, Jorge Carrascal, den spelaren i River Plate som har omgärdats av flest transferrykten denna sommar. Är hypen kring Carrascal rimlig?

Den senaste följetongen har varit att Carrascal skulle vara intressant för serieledarna av den italienske andradivisionen Serie B – nämligen Benevento. Klubben leder serien på ett tämligen överlägset sätt och kommer med 99% sannolikhet att spela i Serie A under den kommande säsongen.

Har då Benevento råd med transfern?

Nej det har man inte. Utköpsklausulen på Rivers tekniske yttermittfältare ligger på 25,000,000 euro och så sent som igår bekräftade Beneventos sportchef att denna summan inte var realistisk för hans förening – oavsett om man går upp till Serie A eller inte – att betala ut.

Finansiering av värvningen skulle istället gå till enligt följande; Fiorentina eller Juventus, som varit dom två klubbarna som visat störst intresse för spelaren, skulle värva Carrascal för att sedan låna ut spelaren till Benevento.

Men är hypen kring Jorge Carrascal, som inte varit helt ordinarie under Marcelo Gallardo, rimlig?

Det är en fråga jag har ställt mig. Och svaret på den är tudelad. Carrascal besitter definitivt en stor talang. Han tillhör förmodligen en av dom mest tekniska spelarna i den argentinska ligan, men har inte riktigt fått den höjden i prestationerna som motiverar en prislapp på 25,000,000 euro. Faktum är att insatserna har svajat en hel del dom gångerna chansen har givits och känslan har varit att det finns fler nivåer i kvalitén att önska innan en flytt till Europa känns motiverad.

Det ska däremot sägas att en utlåning, till en klubb som Benevento där Carrascal säkert kan spela en tongivande roll, känns sunt. Dessutom behöver River pengarna då klubben just nu lider av ekonomiska problem. Men med det sagt hade jag gärna sett att Carrascal fortsätter, åtminstone, ytterligare en säsong i den argentinske storklubben.