Gonzalo Montiel till West Ham?

River Plates högerback, Gonzalo Montiel, har ryktats vara på väg till Europa ett bra tag. Nu verkar det som att engelska West Ham ska vara intresserade av att förstärka sin högerbacksplats med argentinaren. 

Montiel har onekligen varit en av dom mest succéfyllda spelarna för Gallardo under dom senaste säsongerna. Den 23-årige högerbacken har utvecklats riktigt fint och har också tillhört lagets bärande pjäser. 

Med tanke på Rivers ekonomiska situation är man förmodligen tvungna till att sälja några spelare under sommarens transferfönster för att rädda ekonomin. En av spelarna som ligger nära till hands är just Montiel, eftersom hans prislapp borde kunna krypa upp till åtminstone 10,000,000 euro. Det är här någonstans som West Ham kommer in i bilden.

Där kan dock dyka upp ett problem med en potentiell övergång till Londonklubben ifall klubben skulle ramla ur Premier League. I skrivande stund ligger laget precis ovanför nedflyttningsstrecket, på samma poäng som Bournemouth, men med bättre målskillnad. Skulle West Ham åka ur Premier League är det högst troligt att man inte kommer ha råd att köpa Montiel. Men om Londonklubben håller sig kvar finns det en stor chans att högerbacken får glädjen att dela omklädningsrum med en annan f.d. River-spelare i Manuel Lanzini.