Tevez förlänger med Boca och donerar sin lön

I argentinsk radio bekräftade Tevez under fredagen att han kommer förlänga kontraktet med Boca och donera sin lön till behövande under Corona-pandemin.

Carlos Tevez förhoppning – och dröm sedan han kom tillbaks till Boca första gången 2016, har varit att vinna Copa Libertadores igen. Hittils har han inte lyckats med det, men anfallaren har absolut inte gett upp.

”Vi lever i en osäker tid där vi inte vet när fotbollen kan dra igång igen. Jag vill ha en chans till att spela i Libertadores. Det jag vill allra mest är givetvis att vinna den”.

Det har funnits vissa meningsskiljaktigheter mellan Tevez och Boca i kontraktskrivningarna men dom ska nu vara lösa – främst ska det ha varit hur långt avtalet ska sträcka sig. Det blev också lite turbulent häromdagen när Jorge Bermúdez, som sitter i Bocas styrelse, beskrev Tevez som en ex-spelare vid tidpunkten för hans administrations intåg i klubben, men att han nu utvecklats till den spelaren han brukade vara. Och nu ska alltså allt vara löst och ett nytt kontrakt påskrivet.

”Jag har accepterat det kontrakt som klubber erbjudit mig, men med några små förändringar. Det kommer sträcka sig till december och sen efter det får vi se. Alla pengar jag tjänar kommer jag att donera till välbehövliga”.

Han utvecklar sitt beslut att donera sin lön.

”Det finns många människor i vårt land som drabbats hårt av pandemin, som inte har råd att äta och som förlorat sitt jobb”.

Tevez tycker inte heller att det är lämpligt att börja träna ännu i Argentina med tanke på att antalet smittade och döda ökar för varje dag.

”Vi kan inte funderar över att börja träna igen när folk fortsätter att dö”.

Om man går till det sportsliga menar Tevez att det inte finns någon konflikt mellan honom och klubben. Och att tillsammans ska dom nå den där Libertadores-titeln som dom alla strävar efter.

”Jag och Riquelme kommer jobba stenhårt tillsammans för att nå Libertadores-titeln”.