Kily González: ”Jag vill att mitt lag ska vara spelförande”

Rosario Central har presenterat sin nye tränare, Cristian ”Kily” González, och han har en hel del funderingar om hur han vill att hans lag ska spela framöver.

Diego Cocca har lämnat Central och in har man istället rekryterat Cristian ”Kily” González som närmast kommer ifrån att ha varit tränare i klubbens ungdomsakamdemi. Som spelare tillbringade González också många säsonger i klubben. På en presskonferens under gårdagen pratade han lite om sina tankar inför det nya uppdraget och hur han vill att hans lag ska uppträda på planen.

”Jag vill att mitt lag ska spela med en intensitet, aggresivitet och vara spelförande. Men sen har man alltid en motståndare att ta hänsyn till, som spelar på sitt sätt, och då gäller det att försöka bryta ner det så pass bra det går. Jag gillar spelare som vågar och som sticker ut, det är dom som kan göra skillnad”.

Kily González i Centrals tröja.

Vidare har González tankar om hur han ska bilda en homogen grupp där alla spelare känner sig delaktiga.

”Det är viktigt att skapa en gruppkänsla, att alla känner sig viktiga oavsett vilken roll man har. Det är av högsta vikt att man strävar efter samma mål”.

Han utvecklar…

”Det är viktigt att lära känna varandra även på ett personligt plan. Då vet du att dina medspelare kommer göra allt för dig, och du allt för dom. Det var såhär jag fostrades och jag hoppas kunna implementera detta i laget som tränare. Respekt, uppoffring, vara solidarisk, förhoppningsvis kan detta synas på planen”.

Kily González spelade tillsammans med Ángel Di María i Rosario Central innan den tekniske yttern flyttade utomlands. Men dom båda har vidhållit en nära vänskap genom åren och därför har rykten om en återkomst för Di María i Rosario Central ökat efter Kilys intåg som ny huvudtränare.

Di María i Centrals tröja.

”Jag är svag för Di María. Det första meddelandet som jag fick efter att detta blev officiellt var ifrån honom. Han vet hur mycket jag älskar klubben, precis som han gör. Jag vet att han skulle älska att dra på sig Centrals tröja igen. Men jag tänker definitivt inte lova någonting”.

Di María har flertalet gånger bedyrat sin kärlek till klubben och har dessutom tatuerat in klubbmärket på sin kropp.

”Jag pratar ofta med Di María och han älskar verkligen klubben. Han vill vända hem en dag och det är jag övertygad om att det också kommer att ske”.

En annan Central-ikon är Marco Rubén och med honom försäkrar González att man jobbar på en förlängning med.

”Han är en stor klubbikon och jag vet att klubben jobbar på en förlängning. Alla vill att det ska ske. Jag har också pratat med honom och sagt att jag gärna ser att han fortsätter”.