Zabaleta lämnar West Ham – aktuellt med återkomst till San Lorenzo?

Pablo Zabaleta kommer inte förlänga sitt kontrakt med West Ham som går ut efter säsongen. Kan en återkomst till San Lorenzo vara aktuellt?

En gång i tiden var det San Lorenzo som fostrade Pablo Zabaleta. Men det går verkligen inte att förneka det faktum att det är i England som högerbacken haft sina finaste stunder i karriären. Med Manchester City vann Zabaleta såväl Premier League som FA-cupen och i West Ham har han också varit en uppskattad spelare, även om det inte blivit några titlar med Londonklubben.

Zabaleta har ryktats vara på väg tillbaks till San Lorenzo vid tidigare tillfällen, men då han alltid stått under kontrakt har det inte funnits någon möjlighet till en övergång. Spelaren själv menar dock att han hade kontakt med San Lorenzos president, Marcelo Tinelli, så sent som ifjol, men att det inte gick att lösa.

”Jag hade kontakt med både Tinelli och den dåvarande tränaren Pizzi. Men eftersom jag nyligen hade förlängt mitt kontrakt med West Ham blev det svårt att lösa”.

Nu kommer Zabaleta att stå utan kontrakt efter säsongen och möjligheten finns alltid att en återkomst till San Lorenzo kommer bli verklighet.

”Det var i San Lorenzo som jag startade min karriär och fick möjligheten när jag var ung. Jag utesluter ingenting men vill heller inte säga att ‘min önskan är att återvända’ för att generera falska förhoppningar”.

Spontant känns det inte som att det funnits ett bättre läge för Zabaleta att komma hem än nu. Frågan är väl dock lite i hur mycket plats det finns i dagens San Lorenzo och om man är villig att göra plats för Zabaleta.

Den 21-årige Marcelo Herrera har utvecklats riktigt fint på högerbackspositionen och har varit ett av få glädjeämnen, ihop med Adolfo Gaich, den senaste tiden för storklubben. Där bakom finns dessutom Gino Peruzzi som en duglig back-up. Med andra ord känns det lite som att San Lorenzo är en aning överbefolkade på högerbacksplatsen.

Men trots allt borde det alltid vara intressant att få hem en spelare med sådana kvalitéer och meriter som Zabaleta. Gör man plats för honom?