San Lorenzos mästarlag 1995 – spelare för spelare

Laget som bärgade titeln 1995 var en blandning av ungt och gammalt. Men tillsammans bildade dom en härlig mix som ledde San Lorenzo hela vägen till pokalen. 

Målvakt är en av dom mest essentiella delarna av startelvan. Det är han som på något sätt ska bidra med en trygghet till laget i form av ett lugn och ledarskap. I San Lorenzo var det Oscar Fernando Passet som axlade denna roll med bravur. Passet hade börjat karriären sin födelsestad Santa Fe tillsammans med Unión. Efter detta följde fyra år i River Plate innan övergången till San Lorenzo blev bekräftad 1992. Här skulle han stanna längst tid i sin karriär då han var föreningen trogen till 1999. 

Passet var en hyfsat lång målvakt som med hjälp av sin rutin kunde lyfta San Lorenzos, tidigare, svajiga försvarsspel. Hans tolv insläppta mål på nitton omgångar var bäst i hela serien och Passet var faktiskt ensam om att spela i samtliga matcher för San Lorenzo under guldsäsongen 1995. 

Namn: Oscar Fernando Passet. Född: 1965-10-12. Klubbar innan San Lorenzo: Unión och River Plate. Klubbar efter San Lorenzo: Unión, Independiente och Newell’s Old Boys. Matcher i San Lorenzo: 217/0. Landskamper: 2/0.

Försvaret I San Lorenzo innehöll några intressanta och erfarna spelare även där. Bland annat hade man Oscar Ruggeri, som var med och vann VM-guld med Argentina 1986, och som nu avrundade sin långa karriär i San Lorenzo. Men trots att han var 33 år fyllda hade han fortfarande mycket kvar att ge och var kanske San Lorenzos bäste spelare under säsongen 1995.

Namn: Rolando Escudero. Född: 1971-10-11. Klubbar innan San Lorenzo: Egen produkt. Klubbar efter San Lorenzo: Nueva Chicago, Brown Adrogue och San Carlos de Capitán Sarmiento. Matcher i San Lorenzo: 137/2. Landskamper:-.

Namn: Oscar Arévalo. Född: 1968-01-26. Klubbar innan San Lorenzo: Deportivo Italiano. Klubbar efter San Lorenzo: Platense, Gimnasia y Tiro, Almirante Brown de Arrecifes, Almirante Brown, Estudiantes de Río Cuarto, Blooming, Douglas Haig, Puente Seco, Juventud, Deportivo Acevedo de Pergamino och Jorge Newbery. Matcher i San Lorenzo: Landskamper: -.

Namn: Oscar Alfredo Ruggeri. Född: 1962-01-26. Klubbar innan San Lorenzo: Boca Juniors, River Plate, Logroñés, Real Madrid, Vélez Sarsfield, Ancona och Club América. Klubbar efter San Lorenzo: Lanús. Matcher i San Lorenzo: 114/12. Landskamper: 77/7.

Namn: Damián Manusovich. Född: 1973-04-30. Klubbar innan San Lorenzo: Atlanta och Vélez Sarsfield.  Klubbar efter San Lorenzo: Matcher i San Lorenzo: 152/1. Landskamper: -.

Väl framme vid mittfältet ser vi en hel del intressanta spelare där också. Roberto Monserrat, Fernando Galetto, Carlos Netto och Paulo Silas bildade ett homogent mittfält som innehöll såväl dom defensiva attributen som dom kreativa. Silas var speldirigenten som skulle få anfallen att flyta. Vid en ålder av trettio hade den brasilianske mittfältaren samlat på sig tillräckligt med rutin och spelförståelse för att tillhöra toppskiktet av ligan. Faktum är att han i yngre dagar också gjorde ett par dussin landskamper för Brasilien vilket vittnar om kvalitén. Bland annat var han med i såväl VM 86 – som 90. 

Namn: Roberto Monserrat. Född: 1968-09-13. Klubbar innan San Lorenzo: Belgrano.  Klubbar efter San Lorenzo: River Plate, Colón, Racing Club, Argentinos Juniors, Villa Dálmine, Racing de Córdoba och Alumni de Villa María. Matcher i San Lorenzo: 109/22. Landskamper: 4/0.

Namn: Fernando Galetto. Född: 1971-04-13. Klubbar innan San Lorenzo: Racing Córdoba, Talleres och Lanús. Klubbar efter San Lorenzo: Panathinaikos, Lanús och Racing Córdoba. Matcher i San Lorenzo: 148/2. Landskamper: 1/0.

Namn: Carlos Netto. Född: 1970-07-24. Klubbar innan San Lorenzo: Argentinos Juniors. Klubbar efter San Lorenzo: Racing Club, Cruz Azul, River Plate, San Lorenzo, Los Andes, Emelec, Mineros de Guayana, El Porvenir, Sportivo Barracas, Gimnasia y Esgrima och Santiago Morning. Matcher i San Lorenzo: Landskamper:

Namn: Paulo Silas. Född: 1965-08-27. Klubbar innan San Lorenzo: São Paulo, Club Sporting, Central Español, Cesena, Sampdoria, Internacional och Vasco da Gama. Klubbar efter San Lorenzo: São Paulo, Kyoto Purple Sanga, Atlético Paranaense, Rio Branco-SP, Ituano, América Mineiro, Portuguesa och Inter de Limeira. Matcher i San Lorenzo: 95/24. Landskamper: 34/1 (Brasilien).

Anfallet bestod för det mesta av Claudio Biaggio och Esteban González. Biaggio var en kraftfull målmaskin som för bara några säsonger sedan faktiskt tränade San Lorenzo – dock utan någon vidare succé. González var en mer oberäknelig spelare som kunde göra det där lilla extra ute på planen. Biaggio var mästarlagets främste målskytt under säsongen med nio fullträffar.

Namn: Claudio Biaggio. Född: 1967-07-02. Klubbar innan San Lorenzo: Belgrano, Peñarol och Danubio. Klubbar efter San Lorenzo: Bordeaux, San Lorenzo, Colón, Avispa Fukuoka, Deportivo Cuenca, Danubio, Oriente Petrolero, La Plata, Juventud de Las Piedras, Deportivo Laferrere, Estudiantes Río Cuarto och Ferro Carril Sud. Matcher i San Lorenzo: Landskamper: 1/0.

Namn: Esteban González.  Född: 1962-01-14. Klubbar innan San Lorenzo: Ferro Carril Oeste, Deportivo Español, Málaga och Vélez Sarsfield. Klubbar efter San Lorenzo: Quilmes. Matcher i San Lorenzo: 57/20. Landskamper: -.