Ricardo Zielinski kritisk mot förbundet: ”Dom måste börja lyssna”

Atlético Tucumáns tränare är inte nöjd med hur dom som styr argentinsk fotboll utför sitt arbete. Han menar att det krävs bättre organisation kring fotbollen i landet och en lyhördhet ifrån dom som bestämmer.

Ricardo Zielinski är en frispråkig herre som alltid säger vad han tycker. Under gårdagen medverkade han i ett lokalt radioprogram där han uttryckte sin ilska över hur organisationen kring fotbollen i landet sköts.

”Jag är inte alls överens med det här att vi ska ha många lag i Primera. Det gäller egentligen i alla divisioner. Dom som har bestämt detta har enligt min mening bestämt fel. Dom har inte ens konsulterat oss ledare eller för den delen spelarna. Under dom senaste åren har dom ändrat formatet på liga ett flertalet gånger. Det är en röra alltihop”.

Med antalet lag i Primera syftar Zielinski på att man ifrån förbundet – och ligans sida valt att ta bort nedflyttningen för två säsonger framöver, vilket kommer leda till att det blir fler lag i Primera. Mest troligt kommer redan nästa säsong att innehålla 28 lag ,vilket givetvis är på tok för många om man vill kunna upprätthålla en någorlunda standard.

”I Argentina bestämmer man på en individuell nivå och inte gruppmässigt. Vi (Tucumán) blev vansinnigt felfördelade kring detta. Vi låg sexa i nedflyttningstabellen när dom plötsligt bestämde sig för att ta bort allting. Om man gör saker bra eller dåligt verkar inte spela någon roll. Ett välskött förbund hade konsulterat klubbarna”.

Zielinski passar också på att ge förbundets president, Claudio Tapia, en släng av sleven.

”Jag vill tro att han är en person som lyssnar, men han behöver lyssna ännu mer. Man måste ändra på vissa saker, man måste också lyssna på spelarna och tränarna till dom olika lagen men även på dom olika styrelseledamöterna som man, ifrån förbundets sida, hittills inte har lyssnat på”.