Martín Campaña i stort sett klar för Mexikanska Pumas

Det har funnits stora meningsskiljaktigheter mellan Independiente och Martín Campaña den senaste tiden. Nu ser en lösning ut att vara i hamn då målvakten är väldigt nära att skriva på för mexikanska Pumas.

Independiente har haft stora problem med att betala ut lönerna till sina spelare under våren och detta har lett till interna slitningar i föreningen. En som satte sig ordentligt på tvären var målvakten Martín Campaña som varit på kollissionskurs med klubben ända sedan han fråntogs lagkaptensbindeln i början av året. 

Nu ser en lösning dock ut att vara i hamn. Det är spelarens agent, Flavio Perchman, som bekräftar att en övergång till mexikanska Pumas är klar ”till 90 procents säkerhet”. Det enda som finns kvar att lösa är ifall det ska finnas ett krav på den mexikanska klubben att köpa ut målvakten efter att lånet är avslutat, eller om det enbart ska finnas en utköpsklausul. Independiente insisterar på ett krav på en permanent övergång medan den mexikanska klubben bara vill ha en utköpsklausul.

Enligt uppgifter ska Independiente få 300,000 dollar för lånet och ytterligare 2,000,000 när övergången är i hamn.