Lucas Pratto: ”Jag har inte funderat på att lämna”

Lucas Pratto har en jobbig säsong bakom sig med skadebekymmer och petningar ifrån startelva. Men trots detta funderar inte den resliga anfallaren på att lämna River.

Pratto kom till River Plate 2017 och har under resans gång vunnit många titlar med storklubben. Det senaste året har dock varit kantat av skadeproblem och petningar ifrån Marcelo Gallardos startelva. Men trots motgångarna har anfallaren inte haft några som helst funderingar på att lämna River.

”Jag mår bra här, givetvis har det varit ett jobbigt år, men det finns större bekymmer att fundera på än att jag skulle tänka mig att lämna klubben. Jag är glad här och supportrarna gillar mig väldigt mycket. Jag måste fokusera på att komma i så pass bra form som möjligt och vara redo när allt drar igång igen”.

Konkurrenssituationen i Rivers anfall är stenhård och allt som oftast har Pratto fått stå tillbaks för Matías Suárez och Rafael Borré. Nu har visserligen Scocco lämnat klubben men känslan är ändå att Pratto har en bit kvar till startelvan.

”Jag har alltid haft samma möjligheter som mina lagkamrater. Vi har fyra-fem anfallare som allihop slåss om två platser och dom som presterar bäst får spela”.

Samtidigt hymlar inte anfallaren med att han behöver kontinuerlig speltid för att kunna nå upp till sina gamla nivå igen.

”Jag är en spelare som behöver spela kontinuerligt för att prestera bra. Jag behöver tre – eller fyra matcher för att komma i form och förhoppningsvis får jag mer speltid framöver än vad jag fått tidigare. Jag är en spelare som behöver spela tävlingsmatcher”.

Lucas Pratto har kontrakt med River i ytterligare två år, till den siste juni 2022.