Krönika: Dags för Julián Álvarez att glänsa

Det ryktas om att en förlängning av kontraktet är i hamn för Rivers stortalang Julián Álvarez. Med Scocco borta och eventuellt också Borré, öppnar sig vägarna för den unge anfallaren. Nu är det Álvarez tid att glänsa.

Konkurrenssituationen i Rivers anfall har varit stenhård dom senaste säsongerna och resultatet av det har blivit att unga stjärnskott fått mindre speltid. Bland dessa återfinns en bl.a. den 20-årige Julián Álvarez.

Under fjolårssäsongen fick anfallaren inte jättemånga chanser ifrån start, däremot blev det en hel del inhopp i såväl ligan som i Libertadores. Dom gångerna som Álvarez fick chansen gjorde han det också väldigt bra. Marcelo Gallardo tror stenhårt på sin unge adept och har valt att slussa in honom varsamt och med tanke på konkurrenssituationen har det också fallit sig naturligt för tränaren.

Álvarez har gjort en handfull matcher för Argentinas ungdomslandslag och besitter en sådan potential att klubbar i Europa redan följer utvecklingen kring honom. Med River har anfallaren kontrakt i ytterligare ett år och en utköpsklausul på 15,000,000 euro. Det är detta avtal som River nu vill förlänga med ytterligare ett år och höja klausulen med 10,000,000 euro.

Under sommaren har redan Nacho Scocco lämnat storklubben och det finns rykten som placerar Borré i Europa igen. Oavsett vad känns det som att Álvarez kommer allt närmare startelvan. Många tycker att den unge anfallaren påminner en hel del om Lucas Alario (kanske mest utseendemässigt) numera i Leverkusen. Personligen tycker jag att han är en blandning av Alario och Lautaro Martínez. Han är snabb, teknisk men kan samtidigt skydda bollen på ett bra sätt. Hittills har Álvarez också visat att han har en näsa för att göra mål.

Att River verkar, av allt att döma, landa en förlängning med honom och samtidigt höjer hans utköpsklausul indikerar på att man ser en enorm potential i Álvarez. Just nu känns det också som att tiden bör vara inne för anfallaren att få sitt stora genombrott.

Det har gått två år sedan debuten i Rivers A-lag. Nu känns det som att Álvarez är mogen och redo att briljera i Primera. Det är dags att fylla skorna efter dom mer rutinerade spelarna som sjunger på sista versen. Jag är övertygad om att Gallardo går i samma tankar.